4. avgust 2022.4. avg 2022.
Remi na startu:  FK Mačva 2022/23. (foto: Z. D.)

Remi na startu: FK Mačva 2022/23. (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Derbi protiv starog rivala

Užičani povratnici. Dugi rivalitet dva kluba istih boja. Grafičar veliki izazov. Bod dobar u kolu punom iznenađenja. Najvažnija borbenost
Posle derbija protiv jedne od ekipa koju mnogi vide u vrhu Prve lige, beogradskog Grafičara, Mačvu u ponedeljak očekuje derbi meč protiv tima koji kvalitetom nije na tom nivou, ali ga za Mačvu veže stari rivalitet drugoligaša bivše Jugoslavije. Užička Sloboda i Mačva dele klupske boje, tradiciju, a sada će podeliti i megdan.

Mačva – Grafičar 2:2 (1:2)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.500. Gl. sudija: Stefan Đokić (Vlasotince); pomoćnici: Tošić (Vlasotince) i Milićević (Kuršumlija). Strelci: Radunović u 19. i 76. za Mačvu; Ibanjez (pen) u 10. i Falou u 27. za Grafičar. Žuti kartoni: Adamović, Ristivojević, Popović, Vraštanović i Nešković (Mačva); Fallou, Manojlović (Grafičar).
MAČVA: Samurović , Jevtić, Pešić, Ristivojević, Popović, Belić, Vraštanović (Mićanović), Marjanović, Adamović, Radunović (Nešković), Arambašić (Mijailović).
GRAFIČAR: Manojlović, Knežević, Stojčev (Nikolašević), Vasiljević, Kasalica (Mijatović), Šljivić (Mituljikić), Lazić, Falou (Petrović), Jovanović, Ibanez, Kaluđerović (Bubanj).


Užičani su povratnici u Prvu ligu i tokom leta su bili aktivni angažujući igrače sa takvim iskustvom. Pristigli su: Cvetić (Zlatibor), Mihailović (N. Pazar), Đukić (Timok), Golubović (Dobanovci), Petrović (TSC), dok važnijih odlazaka nije bilo. U prvom kolu su odigrali bez golova u Sremskoj Mitrovici i plan je napad na tri u ponedeljak. Poslednji meč odigran je marta 2017. u Užicu kada je bilo 1:1.

Mačva je odigrala dobar meč i bila bliža pobedi od Beograđana. Istakao se u domaćem timu Radunović, letošnje pojačanje koji je sa dva gola doneo bod Šapčanima, ali više od boda trenera raduje posvećenost igrača.

Foto: Z. D.


-Ponosan sam kada vidim momke koji izgaraju za grb i bodove, to mi je najvažnije i to je stav koji želim da vidim u svakom meču. Mi ćemo da rastemo iz utakmice u utakmicu, na dobrom smo putu i obećavam pristup stalne borbe za tri boda, tako će biti i u Užicu i uvek, to garantujem, a crtu ćemo podvući na polusezoni- rekao je trener Ivan Kurtušić.

Prvo kolo bilo je kolo iznenađenja. Vršac je pobedio u Inđiji, Trajal na Banjici, Ub u Loznici, Zlatibor u Pančevu. Samo su Metalac i IMT slavili na domaćem terenu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa