4. avgust 2022.4. avg 2022.
Drina je smisao života
MALI ZVORNIK

Drina je smisao života

Dani sportsko-rekreativnog i kulturnog turizma “Drina je smisao života 22”, održani su po jedanaesti put od 28. do 31. jula 2022. godine u Malom Zvorniku. Organizator i generalni pokrovitelj je opština Mali Zvornik, a bogat kulturno umetnički program pripremljen je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine.

U četvrtak 28. jula, na stadionu FK”Jedinstvo”, manifestaciju je svečano otvorio predsednik opštine Zoran Jevtić, pozdravljajući goste i učesnike sa željom da se osećaju prijatno, da ponesu lepe utiske i naredne godine u još većem broju dođu u Mali Zvornik. U nastavku večeri održan je zabavno muzički program u kome su učestvovali eminentni estradni umetnici.

Narednog dana sprovedena je akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom Malog Zvornika.

Kao i prethodne godine i ove je sprovedena obuka u vožnji skutera na vodi na plaži u Sakaru za mlađe kategorije učesnika, uz podršku kluba “Moto-džet “ iz Novog Sada.

“Somovijada” je trajala dva dana 29. i 30. jula u Sakaru, na Drinskom jezeru u sklopu koje je održano takmičenje ” Zlatni kotlić Somovijade 2022.”

Manifestaciju su pratile i brojne izložbe kulinarstva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, narodne tradicije i domaće radinosti ovoga kraja, uz bogat kulturno umetnički program.

U subotu 30. jula održan je koncert narodne muzike na stadionu FK “Jedinstvo”, a eminentni umetnici su priredili veče za pamćenje publici koja je došla u velikom broju.

Posetioci ovogodišnje manifestacije”Drina je smisao života 22” iz zemlje i inostranstva imali su priliku da uživaju ne samo u prirodnim lepotama kojima obiluje ovaj kraj, već i u gostoprimstvu po kojem je Mali Zvornik na daleko poznat.

U nedelju 31. jula, poslednjeg dana manifestacije, održana je jedanaesta po redu Malozvornička regata od Velike Reke do Sakara, dužine 22 kilometra. Treba napomenuti da se nekoliko regata održava na reci Drini, a ovo je jedina regata na mirnim vodama Zvorničkog jezera i po tome je i jedinstvena. Start regate bio je u 10:00 časova, a spust je pratio trubački orkestar Boška Krdžavca.
Na samom startu, brojne učesnike pozdravio je predsednik opštine Zoran Jevtić, koji je poželeo uspešnu i bezbednu plovidbu, a početak regate označio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. Predah i kraći odmor bio je na adama u Culinama, uz druženje i trubače, da bi se potom nastavilo do samog cilja u Sakaru, gde je za sve učesnike priređen ručak.

Pored velikog broja gostiju iz zemlje i inostranstva, regati je prisustvovao i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa