4. avgust 2022.4. avg 2022.
Smotra igre, pesme i druženja
MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA, BOGATFEST U BOGATIĆU

Smotra igre, pesme i druženja

Bogatfest počinje večeras ( 04. Avgust ) defileom dečijih ansambala ulicom Vojvode Stepe u Bogatiću, od 19 časova. Istog dana od 20 časova je nastup Folklornog ansambla „Đido“ sa gostima.

Drugog dana ( petak 05. avgust) program počinje od 17 časova, sajmom narodne radinosti ( ulica Vojvode Stepe). Od 18 časova je defile učesnika festivala, ulicom Vojvode Stepe u centru varošice. Za 20 časova je zakazano svečano otvaranje Bogatfesta u dvorištu osnovne škole u Bogatiću. Od 20 i 30 je koncert Narodnog ansambla RTS sa solistima: Dankom Stoićević i Radišom Uroševićem.

U subotu trećeg dana ( 06. avgust ) program počinje ponovo od 17 časova sajmom narodne radinosti. Od 18 i 30 je defile učesnika, a za 20 časova je zakazan nastup folklornih društava iz: Poljske, Slovačke, Rumunija, Bugarske, Egipta, BiH i Srbije, odnosno svih učesnika festivala.

Kao svojevrsna podrška oni će nastupiti i četvrtog dana ( nedelja) na centralnoj bini Vasinog šiba u Crnoj Bari.

-Uveren sam da će mo biti dobri domaćini, a glavnog dana ( petak ) dočekaćemo verujem dosta gostiju ambasadora, atašea i drugih međunarodnih predstavnika, kaže direktor Kulturno obrazovnog centra Bogatić Ivan Ostojić, kao organizator manifestacije.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa