22. decembar 2011.22. dec 2011.
SKICA ZA PORTRET GORDANE JOVIĆ, PREDSEDNIKA OPŠTINSKOG KOMITETA KP KOCELjEVA

KOMUNISTA SAM, TIM SE DIČIM

Nikada se ne bih odrekla svog opredeljenja, niti svoje Partije. Ostajem komunista. Pojedinci žele da mi lepe etikete i nazivaju pogrdnim imenima. Čine to oni koji se lako prodaju za šaku dolara. To su loši ljudi. Za njih je humanost nepoznanica. I ono malo što imam spremna sam da delim sa onima koji nemaju. Gramzivi na svet gledaju drugačije. Oni bi uzeli i od onoga ko se našao na rubu egzistencije. Zato smatram da su humani ljudi - drugovi, a gramzivi ““ gospoda“.
Tako razmišlja drugarica Gordana Jović, majka troje dece, radnica TP „Nama“ u Šapcu, nekadašnji delegat i potpredsednik Veća mesnih zajednica Skupštine opštine Koceljeva, član Saveza Socijalističke omladine Jugoslavije, Konferencije žena Jugoslavije, Republičke Konferencije Socijalističkog Saveza, član Veća Saveza samostalnog sindikata Republike Srbije, itd. Sestričina Živana Dimitrijevića ““ Gije, predratnog revolucionara i najstarijeg komuniste Mačvanskog okruga i kćerka skojevke i učesnice NOR-a Živanke Dimitrijević.
„Moj grad Koceljevu, zbog jako crvene boje, zovu čas Kuba, čas Kina“, napominje Gordana Jović. „Možda je Koceljeva pomalo Kuba, Kina i Rusija. Ona se nije odrekla komunizma. SK Pokret za Jugoslaviju u njoj deluje od 1991. godine. Bilo je nažalost više Komunističkih partija. Na našu sreću sada imamo samo jednu Komunističku partiju čiji je predsednik Joška Broz. Imamo oko 170 članova. Starosna struktura vrlo je povoljna. U članstvu je sve više mladih. S obzirom da je KP bila radničko utočište, njih je i sada najviše. Komunistička partija i naš Opštinski komitet od predsednika opštine Koceljeva, gospodina Veroljuba Matića, dobili su i svoju prostoriju u staroj zgradi SO Koceljeva, ul. Nemanjina 99, iznad Agrobanke na spratu. Ovom prilikom želim da se zahvalim našem predsedniku gospodinu Veroljubu Matiću“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa