22. decembar 2011.22. dec 2011.
ŠABAČKI PARKING MEĐU NAJUSPEŠNIJIM JAVNIM PREDUZEĆIMA U SRBIJI

VELIKA JE ČAST BITI MEĐU TOP 100

Prema nedavno objavljenim listama najuspešnijih preduzeća u Srbiji uglednog časopisa “Biznis i finansije“, u kategoriji Top 100 Javnih preduzeća, šabačko JKP “Parking“ , kao jedini predstavnik Grada Šapca, našlo se na pedesetom mestu. Kada je reč o istom polju delovanja, “Parking ““ Šabac“, po ostvarenoj dobiti u prethodnom periodu je odmah iza beogradskog, novosadskog i niškog parking sistema
Bili smo prijatno iznenađeni kada smo saznali da se nalazimo na jednoj ovakvoj listi. Naime, u publikaciji “TOP 2010/2011“, časopisa “Biznis i finansije“, predstavljeno je poslovanje i bilans preduzeća u Srbiji po dobiti, aktivi, poslovnom prihodu i kapitalu. Između ostalih, jedna lista je obuhvatila i sva javna preduzeća po dobiti. Na njoj smo četvrti u okviru našeg polja delovanja i pedeseti u ukupnom plasmanu. Smatram da je ovo jedno veliko priznanje za naš kolektiv, ali i za sam Grad, jer smo jedino javno preduzeće koje je na ovoj listi odbranilo čast Šapca ““ kaže direktor JKP “Parking ““ Šabac“ Dragan Ninković.
O kolikom je uspehu reč, govori podatak da su se na pomenutoj listi našla gigantska preduzeće poput PTT, EPS, Srbija šume, ali i činjenica, da je JKP “Parking-Šabac“, u okviru svoje delatnosti na visokom četvrtom mestu. Odmah iza firmi iz Beograda, Novog Sada i Niša.
- Ispred nas je “Parking ““ Beograd“, koji ima preko dvadeset hiljada parking mesta, garaže, terminale, odnosno, mnogo veće nadležnosti. Po toj logici za njima slede parking sistemi Novog Sada i Niša. Mi smo četvrti, kaže Ninković i objašnjava, da analiza same dobiti ne mora uvek biti jedino merilo.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa