29. decembar 2011.29. dec 2011.
OPŠTINA BOGATIĆ

VIŠE PARA U NOVOJ GODINI

Budžet opštine Bogatić za 2012. godinu uvećan u odnosu na prošlogodišnji i iznosi 512. 950. 000 dinara. Najviše sredstava iz opštinske kase opredeljeno za realizaciju već otpočetih investicija
Prošlog ponedeljka, na sednici Skupštine opštine Bogatić, usvojen budžet za sledeću godinu. Zahvaljujući izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, ali i kreditnim sredstvima koja su podignuta u prethodnom periodu, u odnosu na 2011. došlo je do značajnog uvećanja.
- Budžet za 2012. godinu je značajno uvećan i iznosi 512.950.000 dinara. U ovu novčanu masu ulazi i ostatak kredita od 60 miliona dinara, podignutog u toku 2011. godine ““ istakao je predsednik opštine Bogatić Slobodan Savić.
Najveći deo ovih sredstava, po Savićevim rečima biće upotrebljen, za realizaciju već započetih investicija. Naime, u toku 2011. godine, na teritoriji ove opštine otpočelo se sa realizacijom velikih projekata, za čije je okončanje potrebno vreme, ali i veliki materijalni izdaci.
- Veliki deo budžeta opredeljen je za nastavak radova na određenim projektima koji su morali fazno da se rade. Bez obzira da li je reč o sportskoj hali, stočnoj ili zelenoj pijaci, uređenju prve zone, nastavku radova na kanalizacionoj mreži, odnosno izgradnji crpne stanice, reč je o poslu koji iziskuje rad u etapama.
Primera radi, kada je reč o zelenoj pijaci, ukupna vrednost investicije je pedeset miliona dinara. U prethodnoj fazi je uloženo sedam, za sledeću godinu planiramo od deset do 12 miliona dinara i tako do kraja posla, kaže Savić.
Inače, kada se govori o velikim investicijama u Bogatiću, u opštinskoj upravi su posebno ponosni na izgradnju velike sportske hale, plansko uređenje prve gradske zone, širenje kablovske mreže, završetak radova na komunalnoj infrastrukturi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa