Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
ОПШТИНА БОГАТИЋ

ВИШЕ ПАРА У НОВОЈ ГОДИНИ

Буџет општине Богатић за 2012. годину увећан у односу на прошлогодишњи и износи 512. 950. 000 динара. Највише средстава из општинске касе опредељено за реализацију већ отпочетих инвестиција
Прошлог понедељка, на седници Скупштине општине Богатић, усвојен буџет за следећу годину. Захваљујући изменама Закона о финансирању локалних самоуправа, али и кредитним средствима која су подигнута у претходном периоду, у односу на 2011. дошло је до значајног увећања.
- Буџет за 2012. годину је значајно увећан и износи 512.950.000 динара. У ову новчану масу улази и остатак кредита од 60 милиона динара, подигнутог у току 2011. године ““ истакао је председник општине Богатић Слободан Савић.
Највећи део ових средстава, по Савићевим речима биће употребљен, за реализацију већ започетих инвестиција. Наиме, у току 2011. године, на територији ове општине отпочело се са реализацијом великих пројеката, за чије је окончање потребно време, али и велики материјални издаци.
- Велики део буџета опредељен је за наставак радова на одређеним пројектима који су морали фазно да се раде. Без обзира да ли је реч о спортској хали, сточној или зеленој пијаци, уређењу прве зоне, наставку радова на канализационој мрежи, односно изградњи црпне станице, реч је о послу који изискује рад у етапама.
Примера ради, када је реч о зеленој пијаци, укупна вредност инвестиције је педесет милиона динара. У претходној фази је уложено седам, за следећу годину планирамо од десет до 12 милиона динара и тако до краја посла, каже Савић.
Иначе, када се говори о великим инвестицијама у Богатићу, у општинској управи су посебно поносни на изградњу велике спортске хале, планско уређење прве градске зоне, ширење кабловске мреже, завршетак радова на комуналној инфраструктури.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa