26. januar 2023.26. jan 2023.
Vratiti decu na teren, a klub na staze stare slave
REORGANIZACIJA ODBOJKAŠKOG KLUBA “TAMNAVA” KOCELjEVA

Vratiti decu na teren, a klub na staze stare slave

Krajem prošle godine, posle dužeg prekida, obnovljeni su treninzi odbojkaškog kluba “Tamnava” Koceljeva.Interesovanje dece za ovaj sport, koji je nekada pronosio slavu tamnavske varoši, je veliko. Mališani, podeljeni u tri grupe, okupljaju se pet puta nedeljno i vredno treniraju kako bi što spremniji ušli u narednu takmičarsku sezonu
Veoma dugu i uspešnu tradiciju u tamnavskom kraju ima odbojka. Ona se decenijama razvijala i negovala sa posebnom pažnjom, ali je nakon nekoliko decenija došlo do ozbiljne krize.

Krajem prošle godine, posle dužeg prekida, obnovljeni su treninzi odbojkaškog kluba “Tamnava” Koceljeva.Interesovanje dece za ovaj sport, koji je nekada pronosio slavu tamnavske varoši, je veliko. Mališani, podeljeni u tri grupe, okupljaju se pet puta nedeljno i vredno treniraju kako bi što spremniji ušli u narednu takmičarsku sezonu.

–Treninzi su počeli negde u novembru mesecu. Trenutno imamo 92 dece uzrasta od 8-18 godina. Podeljeni su u mlađu, srednju i stariju grupu. Pošto smo klub preuzeli u novembru zakasnili smo za prijavu za ovu takmičarsku sezonu. Moramo sačekati avgust kada počinje sledeća sezona. A do tada pokušavamo da što kvalitetnijim i intenzivnijim trenažnim procesom decu pripremimo za nadmetanja na terenima- rekao je sadašnji predsednik koceljevačkog odbojkaškog kluba a nekadašnji igrač Nikola Vejin.

Klub je osnovan 1956. godine. U to vreme igralo se na šljakastim, a potom na betonskim i asfaltiranim terenima, od glavne ulice, pa pored Doma kulture, preko crkvene porte, sve do školskih igrališta. Gotovo neverovatno zvuči podatak da je klub ne samo opstajao već se i razvijao, uprkos činjenici da oko pola veka u Koceljevi nije bilo zatvorenog prostora za bavljenje odbojkom i drugim dvoranskim sportovima.

Sadašnje generacije, za razliku od prvih odbojkaških pa i onih decenijama kasnije, imaju sjajne uslove. Na području opštine sada postoje tri sportske sale, a onda, kada je koceljevački odbojkaški klub postizao izvanrdne rezultate kao domaćini protivnike su dočekivali u gostima, na tuđim terenima, u drugim mestima. Ali, to im nije smetalo da pokažu svoj kvalitet te se tako svojevremeno muški tim takmičio u Drugoj ligi. Zato je želja rukovodstva kluba da napravi što je moguće kvalitetnije ekipe i vrati se najpre u takmičarske vode.

–Uslovi su zaista odlični. Neuporedivi sa nekim prethodnim vremenima. Zato je važno iskoristiti sve potencijale koje imamo, vratiti decu na odbojkaške terene, a klub na staze stare slave. Započeli smo reorganizaciju kluba i to su nam primarni ciljevi- poručio je Vejin, koji uz Adrijanu Vasić, vodi treninge osnovaca i srednjoškolaca.

Prema njegovim rečima, podrška opštinskog rukovodstva nije izostala. Naprotiv.

–Zaista imamo svesrdnu pomoć naše opštine. Dobijamo kompletne rekvizite i sve ono što nam je potrebno za organizovanje i održavanje treninga. Verujemo da ćemo istrajnim i dobro planiram radom, disciplinom, postići sve postavljene ciljeve i da će ovo biti samo početak jednog novog uspešnog razdoblja u bogatoj istoriji OK “Tamnava”- zaključio je Vejin.

Stiče se utisak da su svi ozbiljno shvatili svoju ulogu u postizanju ciljeva. Počev od dece koja vredno treniraju, preko rukovodstva kluba, do čelnih ljudi u opštini.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa