2. februar 2023.2. feb 2023.
Profesorka  Milena  Stamenić  i  ministar  Branko  Ružić, Foto: Privatna arhiva

Profesorka Milena Stamenić i ministar Branko Ružić, Foto: Privatna arhiva

Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete:

Za Milenu Stamenić, profesorku SPŠ iz Šapca

Druga Svetosavska nagrada u SPŠ: ovogodišnje priznanje ponela je profesorka Milena stamenić, dok je pre šest godina nagradu resornog ministarstva za doporinos razvoju i kvalitetu obrazovanja ponela sama Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac
Svetosavska nagrada za doprinos razvoju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja dodeljena je u petak, 27. januara, Mileni Stamenić, profesorki stručnih predmeta u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika Šabac. Pre šest godina, 2017. godine Svetosavsku nagradu ponela je sama Škola i time se upisala u istoriju našeg grada, kao prva šabačka obrazovna ustanova nosilac ovog prestižnog priznanja.

Milena Stamenić u šabačkoj poljoprivrednoj škole predaje od 1997. godine, a o kvalitetu njenog rada svedoče uspesi njenih đaka na republičkim i drugim strukovnim takmičenjima. U protekloj školskoj godini svoju zbirku priznanja za pedagoški i mentorski rad sa učenicima obogatila je trećim mestom na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, održanom u Topoli. To je samo najnovija, 13, u skoro neprekidnom nizu republičkih nagrada na takmičenjima u organizaciji MPNTR od 2006. do danas.

Pored takmičenja u organizaciji resornog Ministarstva, rad Milene Stamenić u cilju promovisanja Škole i njenih aktivnosti prepoznat je i na brojnim manifestacijama. Kao mentor osvojila je brojne nagrad među kojima su i nagrade sa Sajama obrazovanja u Novom Sadu 2017, Međunarodnog sajma Beoplant u Beogradu 2017, Novosadskog proleća 2013. i 2016, Festivala ruža Lipolist 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, 2017, 2021. i nagrada za koordinatora timova na takmičenju iz učeničkog preduzetništva 2002-2012. u okviru međunarodnog BIP projekta u organizaciji vlade Norveške.

Profesorka Milena Stamenić i direktor SPŠ Predrag Savić, Foto: Privatna arhiva


Profesorka Stamenić je koordinator i realizator projekata prekogranične saradnje u vezi sa hortikulturom i održivim razvojem u svim ciklusima projekta zaključno sa Rosas 4H 2017-2019. Osim ovog projekta, aktivni je učesnik u svim Erasmus K1 i K2 projektima koje Škola realizuje već deset godina sa školama iz Francuske, Slovačke, Slovenije...

Nezaobilazni je deo svih projekata koji se organizuju u okviru škole. Tu se ubraja pre svega projekat rekonstrukcije školskog dvorišta, 2000 – 2010, kao i doprinos radu školskog humanitarnog fonda „Školarac“.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 180 prijava, a svetosavsko priznanje je dobilo 34 dobitnika. Među njima su vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, škole, fakulteti i naučni instituti.

Svi nagrađeni, Foto: Privatna arhiva


Svetosavska nagrada se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Svetosavska nagrada se dodaljuje svakog 27. januara, na Dan Svetog Save. Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac je do sada jedina obrazovna ustanova u našem gradu koja je dobila ovo prestižno priznanje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa