2. februar 2023.2. feb 2023.
Pripreme u Linjanu (foto: Z. D.)

Pripreme u Linjanu (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRIPREME MAČVE

Italija za proleće

Pripreme u Italiji. Više provera. Poraz u prvoj pripremnoj utakmici. Promene u sastavu. Ristivojević novi kapiten. Tri nova igrača i zvanično potpisala ugovor
Od početka tekuće nedelje fudbaleri Mačve su u Italiji i uz povremene odlaske u susedne države grade formu za nastavak sezone u Prvoj ligi. Uz rad na oba polja, fizičkoj spremi, ali pre svega taktičkim rešenjima, očekuju crveno-crne i četiri provere: Ruh Lvov, koji je već bio rival sinoć, potom slovenačko Celje u petak, 3. februara, Brinje, drugoligaš iz Slovenije u utorak 7. februara i Dekani, takođe član druge lige Slovenije, u petak, 10. februara, pred povratak u Šabac.

Adamović u Javoru
Doskorašnji kapiten Mačve Darko Adamović, posle pet i po sezona u klubu od povratka u leto 2017. godine, odlučio je da napusti tim i prihvati ponudu ivanjičkog Javora, člana Super lige. On je sedmi igrač koji neće biti u timu u odnosu na jesenji deo sezone. Kapitensku traku će na proleće nositi najiskusniji u ekipi Igor Ristivojević.


-Najvažniji deo priprema, tu očekujemo još bolji rad i biće mnogo detaljnijih zahteva od samih igrača. Cilj je da se tim spremi na pravi način i očekujemo da se iskristališe najbolji tim koji će poneti teret nastavka sezone, odnosno naših ambicija – naglasio je pomoćni trener, rekorder po broju mečeva u Mačvi Fili Pejović.

Serija pripremnih mečeva nije počela dobro. Mačva je u Beogradu poražena od BASK Sokola 1:0.



-Nikada poraz nije dobar. Najvažnije je da su svi igrači dobili minutažu. U prvom delu smo bili bolji, trebalo je da iskoristimo neku od prilika, ali nismo. Očekuje nas težak rad u nastavku priprema i cilj je da budemo na visini i igrački i rezultatski kako bi imali uspešno proleće – istakao je novi kapiten Igor Ristivojević.

Promene u sastavu
Pred odlazak u Italiju, ugovor sa Mačvom su potpisala dva nova igrača. Krilni igrač Petar Ristić (23) dolazi iz Timočanina (Knjaževac), ponikao je u niškom Radničkom, Marko Jovović (26), vezni igrač koji je došao iz ubskog Jedinstva i Martin Novaković (22), iz Voždovca. U timu više nisu: Adamović, Marjanović, Pešić, Marković, Trimanović, Arnautović i Ristanović.


Nakon povratka iz Italije Mačvu očekuje i generalna proba u Slavonskom brodu protiv Marsonije 18. februara, dok je nastavak sezone zakazan za 25. februar kada gostuje u Milanovcu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa