2. februar 2023.2. feb 2023.
Završeno anketiranje
KANCELARIJA ZA MLADE GRADA ŠAPCA PRIMER DOBRE PRAKSE

Završeno anketiranje

U okviru konsultativnog proces sa mladima za izradu Strategije za mlade i LAP-a u Šapcu, za period od 2023. do 2027. godine, završeno je anketiranje koje je obuhvatilo 994 ispitanika.

Važan podatak je da je učestvovalo 54,53 odsto ispitanika ženskog pola i 44,67 odsto kuškog pola, dok je mladih sa hendikepom 15,19 odsto.

Teme na koje su se mladi izjašnjavali su:
Obrazovanje i zapošljavanje; aktivno učešće; dravlje; blagostanje i bezbednosti mladih i prednosti i nedostaci u lokalnoj zajednici.

Anketiranje je obavljeno uz stručnu podršku UNICEF-a u Srbiji, a mladi su popunjavali upitnik putem U-Report platforme koristeći Instagram, Viber ili Fejsbuk naloge kao kanale komunikacija.
U-Report je platforma za anketiranje koja omogućava mladima da iskažu svoja mišljenja i stavove na različite teme, a mi smo tu da osiguramo da se njihov glas čuje i bude pokretač promena u društvu. U-Report platforma u Srbiji okupila je oko 11.800 mladih u Srbiji, dok u svetu globalna zajednica broji 28 miliona mladih.

Proces anketiranja mladih koje je sprovela Kancelarija za mlade (KZM) Grada Šapca je odličan primer dobre prakse na koji način mlade treba uključiti u proces donošenja odluka koje ih se tiču.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa