19. januar 2012.19. jan 2012.
IZGRADNjA DOMA KULTURE U BOGOSAVCU

ZAVRŠENA PRVA FAZA

Ukupna vrednost radova oko 10 miliona dinara. U prvu fazu uloženo 3.500.000 dinara
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević prisustvovao je prošlog ponedeljka završnim radovima prve faze izgradnje Doma kulture u Bogosavcu. Reč je o objektu površine 190 kvadratnih metara, sa dva ulaza i terasama. Pored sale i sanitarnog čvora, u zgradi će biti kancelarije Mesne zajednice. Vrednost prve faze radova je 3.500.000 dinara, dok je vrednost ukupnih radova, čiji je nastavak planiran ove godine, oko 10 miliona dinara.
Istakavši da su ruinirani domovi kulture slika koja kvari izgled sela, gradonačelnik je istakao zadovoljstvo što je moderan i funkcionalan objekat, namenjen kulturnim potrebama meštana, a najpre mladih, sagrađen u centru Bogosavca, selu koje prednjači u mnogo čemu.
- Žitelji ovog sela sakupili su 1.200.000 dinara, a Grad je obezbedio 2.000.000 dinara. Sa članovima Saveta Mesne zajednice Bogosavac definisaćemo namenu ovog javnog objekta. Iza nas je deset godina intenzivne gradnje infrastrukture: asfaltirani su putevi Bogosavac-Lipolist, Bogosavac-Stari Lipolist, Bogosavac-Slepčević i Bogosavac-Maovi, što ovo mesto čini centralnom tačkom dela Pocerine; izgrađena je zdravstvena ambulanta, rekostruisana škola, mesna kancelarija, niskonaponska mreža, asfaltiran sportski teren, postavljena javna rasveta, kvalitetno se održava mreža malskih puteva na području sela, a za posebnu pohvalu je izgradnja trotoara dužine tri kilometra zajedničkim angažovanjem meštana i Grada.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa