19. januar 2012.19. jan 2012.
UKINUTA GODIŠNjA REGISTRACIJA TRAKTORA

SMANjEN UDAR NA SELjAČKI DžEP

Vlada Srbije usvojila predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se ukida registracija traktora svake godine
Do izmene Zakona došlo je kako bi poljoprivredna gazdinstva bila pošteđena dodatnih troškova.
- Umesto registracije, svake godine biće obavezan tehnički pregled traktora. Kao potvrda o obavljenom pregledu dobijaće se nalepnica. Registracija se mora izvršiti samo u slučajevima kada dolazi do promene vlasnika traktora. Kada izađe pravilnik o tehničkom pregledu definisaće se tačan novčani iznos registracije poljoprivrednih mašina. Biće određena najniža cena tehničke provere ispod koje preduzeća za obavljanje ovih usluga ne mogu ići, kažu ispred šabačkog „Auto Moto kluba“ koji vrši tehnički pregled i kompletnu registraciju svih vrsta vozila.
Pored navedenog predloženo je da se tehnička provera traktora može obavljati organizovano po mestima ili opštinama da bi se smanjio trošak pregleda poljoprivrednih mašina. U skladu sa ovom odlukom „Auto moto klub“ Šabac obavljaće tehničke preglede u selima sa propisanom opremom koju nose sa sobom.
Poljoprivredni proizvođači su zadovoljni ovom odlukom, jer će imati izdatak manje nakon teške i sušne proizvodne godine. Prosečna poljoprivredna domaćinstva koja imaju jedan ili dva traktora moći će da uštede oko 1.000 evra godišnje.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa