22. februar 2024.22. feb 2024.
U. Pavlović i B. Lagundžić (foto: priv. Fb profil)

U. Pavlović i B. Lagundžić (foto: priv. Fb profil)

KAJAK: PRIPREME REPREZENTACIJE

Spremni od aprila

Lagundžić i Pavlović u Turskoj. Naporan rad za velike izazove ove sezone. Olimpijski snovi, ali i druga važna takmičenja
Branko Lagundžić, mladi šabački kajakaš, reprezentativac i njegov trener u klubu i reprezentaciji Uroš Pavlović trenutno su u Turskoj gde se pripremaju za predstojeću sezonu koja donosi nekoliko važnih takmičenja za mladog Šapčanina. Očekuju ga na seniorskom nivou Evropsko prvenstvo, još je u kategoriji i mlađih seniora, a početkom maja i olimpijske dokvalifikacije u Segedinu. Branko je najmlađi olimpijski kandidat u konkurenciji.

-Biće izuzetno teško. Malo čamaca do sada je izborilo normu, te će u Segedinu biti krem jednoseda na 1.000 metara, a samo dva će se plasirati u Pariz. Nije Branko favorit, ali njegov kvalitet, rad, posvećenost čine ga konkurentnim – ističe Uroš Pavlović dodajući da ga čekaju i druga važna takmičenja. Start sezone je u aprilu.

-Nadamo se bar jednoj medalji u kategoriji mlađih seniora, gde je malo nedostajalo da ostvari prethodne godine, a očekujem da se Lagundžić ustali u seniorskoj reprezentaciji. Veći deo jeseni smo proveli u Šapcu, gde je vodostaj promenljiv što otežava rad, ipak deo u Portugalu i boravak u Turskoj znači mnogo kako bi sezonu dočekali što spremniji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa