13. avgust 2009.13. avg 2009.
SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA KOCELjEVA

KASA „TEŽA“ ZA 19 MILIONA

U informaciji o pričinjenoj šteti od grada koji je koceljevačku opštinu zahvatio u početkom prošlog meseca navodi se da je ukupna površina pogođena ovom nepogodom oko devet hiljada hektara odnosno skoro šest hiljada pod poljoprivrenim kulturama. U tekstu koji se našao pred članovima opštinskog veća pre nedelju dana stoji da su najviše pogođeni atari sela Donje Crniljevo, Galović, Gradojević, Ćukovine, Goločelo, Kamenica, Ljutice, Subotica kao i Koceljeva dok je u još pet sela grad zahvatio nešto manju površinu.
Od 588 oštećenih poljoprivrednih proizvođača koji su prijavili štetu od grada najviše ih je iz Kamenice, čak 149. Da li će sredstva za nadoknadu štete biti odobrena još uvek se ne zna. Za sada je izvesno da opština bez pomoći države neće moći da pomogne poljoprivrednicima. Zahtev koceljevačke opštine je prosleđen Vladinoj komisiji za utvrđivanje šteta od elementarnih nepogoda.
- Za razliku od Hidrometeorološkog zavoda naše prvobitne procene su bile realne. Sve manje sam zadovoljan funkcionisanjem HMZ, posebno u sferi protivgradne zaštite- rekao je predsednik opštine Veroljub Matić...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa