PR
STUDENTI GASTRONOMIJE ODSEKA ZA MEDICINSKE I POSLOVNO-TEHNOLOŠKE STUDIJE, AKADEMIJE STRUKOVNIH STUDIJA ŠABAC OBAVLjAJU LETNjU PRAKSU U RENOMIRANIM UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA U ZEMLjI I INOSTRANSTVU
Studentska letnja praksa u renomiranim ugostiteljskim objektima
Studenti studijskog programa Gastronomija Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije, Akademije strukovnih studija Šabac koriste letnje mesece za obavljanje stručne prakse u ugostiteljskim objektima u zemlji i inostranstvu. Letnja praksa za njih predstavlja savršen spoj usavršavanja stečenog znanja, sticanja radnog iskustva, načina da zarade i odmora.
Sigurno se pitate kako je to moguće?
Pored mnogih hotela i restorana u Mačvanskom okrugu i gradu Šapcu, studenti Gastronomije već nekoliko godina u nazad obavljaju praksu u hotelima Splendid i Montenegro u Bečićima, u Crnoj gori, zatim u hotelu Gorski na Kopaoniku, kao i u renomiranom restoranu Divčibar na planini Divčibare.
Odlična saradnja nastavnika sa studijskog programa Gastronomija, Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije i navedenih ugostiteljskih objekata omogućava izuzetno značjanu letnju praksu, gde su studenti u prilici da nadograđuju znanja i veštine u različitim organizacionim celinama, da se oprobaju u poslovima kao što je priprema hrane i vođenje profesionalne kuhinje i da za to dobiju adekvatnu platu. Pored toga, imaju slobodno vreme za odmor na plaži, u prirodi i druženje sa kolegama.
Kroz praktičan rad, studenti unapređuju svoje veštine komunikacije, organizacije i rešavanja problema, što je od neprocenjive vrednosti za njihov profesionalni razvoj. Pored toga, mnogi od njih ostvaruju kontakte sa poslodavcima i kolegama, što može biti izuzetno važno prilikom traženja posla nakon završetka studija.
Letnja praksa stvara idealnu priliku za studente da se zaposle i obezbede sebi dodatni prihod u toku leta, spajajući lepo i korisno. Studenti borave na moru ili planini do dva meseca i kako naglašavaju, ovakav vid prakse ne samo da im donosi finansijsku korist, već je dragocen za bolje upoznavanje procesa rada u odabranoj struci. Uz sve izazove koje nosi rad u ugostiteljstvu i profesionalnoj kuhinji, stručna praksa studentima Gastronomije Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije omogućava da razviju radnu etiku i stvore radne navike koje će im biti korisne u budućnosti. Letnja praksa je temelj za uspešan početak profesionalne karijere jednog gastronoma.
Sigurno se pitate kako je to moguće?
Pored mnogih hotela i restorana u Mačvanskom okrugu i gradu Šapcu, studenti Gastronomije već nekoliko godina u nazad obavljaju praksu u hotelima Splendid i Montenegro u Bečićima, u Crnoj gori, zatim u hotelu Gorski na Kopaoniku, kao i u renomiranom restoranu Divčibar na planini Divčibare.
Odlična saradnja nastavnika sa studijskog programa Gastronomija, Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije i navedenih ugostiteljskih objekata omogućava izuzetno značjanu letnju praksu, gde su studenti u prilici da nadograđuju znanja i veštine u različitim organizacionim celinama, da se oprobaju u poslovima kao što je priprema hrane i vođenje profesionalne kuhinje i da za to dobiju adekvatnu platu. Pored toga, imaju slobodno vreme za odmor na plaži, u prirodi i druženje sa kolegama.
Kroz praktičan rad, studenti unapređuju svoje veštine komunikacije, organizacije i rešavanja problema, što je od neprocenjive vrednosti za njihov profesionalni razvoj. Pored toga, mnogi od njih ostvaruju kontakte sa poslodavcima i kolegama, što može biti izuzetno važno prilikom traženja posla nakon završetka studija.
Letnja praksa stvara idealnu priliku za studente da se zaposle i obezbede sebi dodatni prihod u toku leta, spajajući lepo i korisno. Studenti borave na moru ili planini do dva meseca i kako naglašavaju, ovakav vid prakse ne samo da im donosi finansijsku korist, već je dragocen za bolje upoznavanje procesa rada u odabranoj struci. Uz sve izazove koje nosi rad u ugostiteljstvu i profesionalnoj kuhinji, stručna praksa studentima Gastronomije Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije omogućava da razviju radnu etiku i stvore radne navike koje će im biti korisne u budućnosti. Letnja praksa je temelj za uspešan početak profesionalne karijere jednog gastronoma.
PR
Najnoviji broj
9. januar 2025.