18. jul 2024.18. jul 2024.
PR

PR

STUDENTI GASTRONOMIJE ODSEKA ZA MEDICINSKE I POSLOVNO-TEHNOLOŠKE STUDIJE, AKADEMIJE STRUKOVNIH STUDIJA ŠABAC OBAVLjAJU LETNjU PRAKSU U RENOMIRANIM UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA U ZEMLjI I INOSTRANSTVU

Studentska letnja praksa u renomiranim ugostiteljskim objektima

Studenti studijskog programa Gastronomija Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije, Akademije strukovnih studija Šabac koriste letnje mesece za obavljanje stručne prakse u ugostiteljskim objektima u zemlji i inostranstvu. Letnja praksa za njih predstavlja savršen spoj usavršavanja stečenog znanja, sticanja radnog iskustva, načina da zarade i odmora.

Sigurno se pitate kako je to moguće?

Pored mnogih hotela i restorana u Mačvanskom okrugu i gradu Šapcu, studenti Gastronomije već nekoliko godina u nazad obavljaju praksu u hotelima Splendid i Montenegro u Bečićima, u Crnoj gori, zatim u hotelu Gorski na Kopaoniku, kao i u renomiranom restoranu Divčibar na planini Divčibare.

PR


Odlična saradnja nastavnika sa studijskog programa Gastronomija, Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije i navedenih ugostiteljskih objekata omogućava izuzetno značjanu letnju praksu, gde su studenti u prilici da nadograđuju znanja i veštine u različitim organizacionim celinama, da se oprobaju u poslovima kao što je priprema hrane i vođenje profesionalne kuhinje i da za to dobiju adekvatnu platu. Pored toga, imaju slobodno vreme za odmor na plaži, u prirodi i druženje sa kolegama.

PR


Kroz praktičan rad, studenti unapređuju svoje veštine komunikacije, organizacije i rešavanja problema, što je od neprocenjive vrednosti za njihov profesionalni razvoj. Pored toga, mnogi od njih ostvaruju kontakte sa poslodavcima i kolegama, što može biti izuzetno važno prilikom traženja posla nakon završetka studija.

Letnja praksa stvara idealnu priliku za studente da se zaposle i obezbede sebi dodatni prihod u toku leta, spajajući lepo i korisno. Studenti borave na moru ili planini do dva meseca i kako naglašavaju, ovakav vid prakse ne samo da im donosi finansijsku korist, već je dragocen za bolje upoznavanje procesa rada u odabranoj struci. Uz sve izazove koje nosi rad u ugostiteljstvu i profesionalnoj kuhinji, stručna praksa studentima Gastronomije Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije omogućava da razviju radnu etiku i stvore radne navike koje će im biti korisne u budućnosti. Letnja praksa je temelj za uspešan početak profesionalne karijere jednog gastronoma.
PR

Najnoviji broj

9. januar 2025.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa