Info

21. jun 2012.21. jun 2012.
MUZIKA I RUŽE NAJAVLjUJU FESTIVAL

RUŽE LIPOLISTA

U organizaciji TOŠ, MZ Lipolist i Udruženja “Ruže Lipolista“, pod pokroviteljstvom Grada, u Lipolistu će od danas do subote biti održan 18. festival posvećen kraljici cveća
Organizatori tradicionalnog festivala “Ruže Lipolista“, danas su podelom ruža u šabačkoj pešačkoj zoni pozvali naše sugrađane na trodnevnu manifestaciju, čiji će program početi večeras u 21 čas nastupom novosadske grupe “Apsolutno romantično“ u dvorištu OŠ “Vojvoda Stepa Stepanović“ u Lipolistu.
Sutra je dan u znaku jubileja. Naime, u dvorištu porodice Marinković, uz prikladan sadržaj pod nazivom “Kod Marinkovića od Marinkovića“ biće obeleženo 35 godina od postojanja rasadnika.
-Ove godine obeležavamo tri i po decenije od početka bavljenja ovim poslom. Zadovoljstvo nam je što možemo taj jubilej da podelimo sa našim prijateljima. Za tu priliku pripremili smo i prigodan program u našoj avliji. Veče ćemo, u 21 čas, početi poezijom Tomislava Marinkovića, nosioca dve prestižne nagrade za pesništvo. Njegove stihove izgovaraće glumci Šabačkog pozorišta. Potom je vreme rezervisano za video projekciju filma o radu rasadnika, nastalog pre pet godina, i na kraju će Zoran Danilović-Krpica izvesti nekoliko numera koje za temu imaju ruže. Po završetku oficijelnog dela programa, neobavezno druženje sa gostima će biti nastavljeno do sitnih sati ““ objasnio je Milan Marinković, i najavio sličan sadržaj i za naredne godine.
-Naša porodica želi da proširi svoje polje delatnosti i na seoski turizam. U tom cilju, nadam se da će ovakve večeri i druženja u buduće postati tradicija, kaže Marinković.
No, pre okupljanja kod Marinkovića, posetioce Lipolista u petak u etno selu porodice Topalović očekuje nastup članova sekcije KUD “Abrašević“ (19 časova), a potom veče glumaca Nebojše Dugalića (20 časova).
Glavni festivalski dan je subota. U dvorištu lipolištanske osnovne škole u pola dvanaest biće otvorena izložba cveća. Dok žiri bude ocenjivao najbolje aranžmane, posetioci će moći da uživaju u nastupu hora i narodnog orkestra KUD “Abrašević“ Šabac i finalu Zavičajne smotre folklora.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa