27. avgust 2009.27. avg 2009.
KOCELjEVA

PRVA ISPORUKA REGRESIRANOG MINERALNOG ĐUBRIVA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede regresiralo je kupovinu sto hiljada tona mineralnog đubriva za jesenju setvu i to isključivo domaćih proizvođača.
Odmah po objavljenoj uredbi usledila je akcija Područne kancelarije za ruralni razvoj čije su aktivnosti bile usmerene na udruživanje poljoprivrednih proizvođača, kako bi se sakupile dovoljne količine mineralnog đubriva za isporuku. Prve količine stigle su u koceljevačku opštinu krajem prošle nedelje.
Pravo na regres imala su registrovana poljoprivredna gazdinstva koja su u aktivnom statusu kao i sve zemljoradničke zadruge registrovane za ovu delatnost.
Individualnim proizvođačima bila je dozvoljena kupovina od 25 do 100 tona dok je gornji limit za zadruge bio pet puta veći.
- Još jednom smo dokazali da se upornim radom na terenu i maksimalnim zalaganjem može sprovesti bilo koja akcija koja će doprineti boljem životu građana- izjavio je područni koordinator kancelarije za ruralni razvoj u Koceljevi Vladimir Bajunović i dodao da je ova akcija olakšala poljoprivrednim proizvođačima kupovinu mineralnih đubriva jeftinijih za deset dinara u odnosu na cene u trgovinama...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa