27. avgust 2009.27. avg 2009.
NESVAKIDAŠNjI POLjOPRIVREDNI PROIZVOĐAČ IZ MALOG BOŠNjAKA

ZVONE I EP O PČELI

Tragajući za poljoprivrednicima koji imaju šta reći o selu i sudbini onih koji su u dilemi šta činiti u vreme nesigurne proizvodnje, posetili smo u selu Mali Bošnjak Zvonimira Rankovića dobro znanog tvorca prepoznatljivog sadnog materijala koji je opet svojevremeno popalio u znak protesta na odluke nadležnih, o čemu smo podrobno pisali.
Sa suprugom i sinom sada se samo za potrebe svoga domaćinstva bavi povrtarstvom ali je preteklo paradajza Kardinal i za probirljive trpeze navikle na kvalitete gazda Zvona.
- Zalivni sistem i dobro seme učinili su svoje pa je rodilo ko srećnih godina. Teško je biti poljoprivrednik ovih godina rizičnih za ulaganje. Volim rodnu grudu i dok me noge nose ulagaću ali sam ogorčen brigom nadležnih ali to je već neka druga priča, veli Zvonimir Ranković.
Sadnica voća tu i tamo ima i dalje u domaćinstvu gde su svojevremeno navraćale umne glave a tragom očevog zanosa i ćerka je stigla do magistrature. Sin je uz oca pretrpeo krizu koju nadomešćava Zvonimir Ranković bavljenjem pčelama kojima je posvetio brojne godine nudeći recept brige koja se proizvodima od pčela itekako vraća...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa