16. avgust 2012.16. avg 2012.
ZORAN MIŠKOVIĆ, BIVŠI ZIDAR ŠABAČKE “IZGRADNjE“

UREĐUJE SEOSKA GROBLjA

Da nema Zorana Miškovića iz Mačvanskog Belotića, groblja, u ovom i susednom selu Metkoviću, bila bi mnogo zapuštena, spomenici, pogotovo oni manji prepušteni nemaru i visokoj travi. Zoran je naime, dosta tih obeležja počivših, izbavio iz trave, uspravio, pravilno poredao i čak dozidao, kako bi ostala trajna obeležja o životu predaka.
Zoran Mišković je 27. godina radio kao zidar u šabačkoj „Izgradnji“. Posle privatizacije ovog preduzeća ostao je bez posla, zajedno sa još oko 700 svojih kolega. Dok je bio u „Izgradnji“, svojim rukama je ozidao mnoge velike objekte u zemlji i inostranstvu. Za to je dobijao skromnu platu, ali kako danas kaže bolje ikakvu nego nikakvu.
- Kada je prestala socijalna pomoć od tri hiljade mesečno, valjalo je od nečega živeti. Moje je samo pola male kuće u Belotiću i tri ara placa. Rešio sam da uređujem groblja, kopam rake i lijem opsege na groblju, samo da bih imao toliko za preživljavanje, kaže Zoran, zahvaljujući kome su mnogi pronašli, gotovo zaboravljena i u gustu travu i zaborav obrasla spomen obeležja svojih dedova i pradedova.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa