20. decembar 2012.20. dec 2012.
VATERPOLO: PRVA “B“ LIGA, 4. KOLO

BOLjI OBRENOVAČKI “TENT“

“TENT“ ““ “Šabac“ 8:5 (1:3, 1:0, 2:1, 4:1)
Utakmicu 4. kola ekipa iz Šapca odigrala je kao gost u Obrenovcu protiv domaćina - VK „Tent“. Posle odličnog početka Šapčana, već u prvoj četvrtini rezultat je bio 3:0 za VK „Šabac“, situacija je ubrzo bila promenjena, i u poslednjem minutu prve četvrtine ekipa VK „Tent“ postiže svoj prvi pogodak i smanjuje razliku na 3:1.
U većem delu druge četvrtine rezultat je bio 3:1 za gostujuću ekipu, ali do kraja ovog dela igre „Tent“ je smanjio razliku na 3:2, i to zbog nekoliko propuštenih šansi koje šabački vaterpolisti nisu iskoristili. Već u trećoj četvrtini dolazi do zaokreta i ekipa iz Obrenovca po prvi put prešla u vođstvo rezultatom 4:3, ali do kraja četvrine Šapčani su izjednačili rezultat, i u poslednju četvrtinu ušli rezultatom 4:4.
Još jedan veliki propust šabačkih vaterpolista u četvrtoj četvrtini, i dve stopostotne neiskorišćene prilike, „Tent“ je to kaznio postigao novi pogodak i poveo 5:4, ali u utakmici dolazi do novog izjednačenja 5:5. Na samo dva i po minuta do kraja Šapčani ne koriste igrača više, da bi domaćini u sledećem napadu, na samo minut i po do kraja, poveo sa 6:5. Do poslenje sirene na utakmici VK „Tent“ je postigao još dva gola i završio utakmicu konačnim rezultatom 8:5 za domaću ekipu.
Veliki broj promašaja VK „Šabac“ doveo je prvog poraza u ovom takmičenju, ali već naredne nedelje situacija se može značajno popraviti ukoliko u Obrenovcu, kao domaćini, pobede ekipu VK „Zemun“ . Pohvale zaslužuje golman Ćelasan koji je imao 19 odbrana, od toga pet „zicera“ - pet odbrana jedan na nula.
Utakmica sledećeg kola između ekipa iz Šapca i Zemuna biće odigrana u nedelju, 23. decembra u Obrenovcu. Ovaj put Šapčani će imati ulogu domaćina.
VK “Šabac“: Aleksić, Đokić, Živanović, Rakić, Simić, Tešić 1, Car 1, Nikolić 1, Bogićević, Lončarević, Petrović, Andrić 2, Nikolić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa