20. decembar 2012.20. dec 2012.
OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“

TI SI NA POTEZU

Mentorska škola u okviru GIZ projekta „Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu“ prošlog četvrtka, 13. decembra, u Velikoj sali KCŠ predstavila se predstavom „Šest šešira“. Cilj osposobljavanje mladih za promišljeno, valjano i realno odlučivanje o izboru zanimanja i obrazovanja
Iskustvo mnogih, ali i tradicionalan pristup, prilikom odabira budućih zanimanja pokazalo je da se većina rukovodila mišljenjima porodice i sredine u kojoj su živeli. Predrasude drugih obično su nas skretale sa već zactranog puta. Upravo o tim problemima koji muče većinu osnovaca progovorili su učenici OŠ „Jevrem Obrenović“ u predstavi „Šest šešira“ prošlog četvrtka. Nastala iz ideje Tima za profesionalnu orijentaciju ponudila je nešto inovativno i kreativno, a istovremeno edukativno i zabavno.
Kritički stav crnog šešira, optimistički žutog, informativni belog, emocionalni crvenog, kreativni zelenog i realni, a samim tim i najzreliji, plavog pomažu dečaku Bati da se izbori sa mišljenjima grupe vršnjaka, roditelja i predrasudama po pitanju budućeg zanimanja. Na taj način šest pozicija konstruktivnog mišljenja su jasno i originalno prikazani. Kroz dijalog članova porodice predrasude o nekim zanimanjima su realno i zanimljivo date. Stereotipi o srednjim školama, dobijeni na osnovu dvogodišnjeg ispitivanja učenika osmog razreda, prikazani su u razgovoru vršnjaka i glavnog junaka. Kroz predstavu istaknut je i sport koji je po najnovijoj nomenklaturi od 2009. dodine uvršten u zanimanje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa