24. januar 2013.24. jan 2013.

HAJKA NA LISICU

Lovačko udruženje „Selimir Sele Jevtić“ iz Šapca i lovačka sekcija Drenovac organizuju 03. februara 2013. godine Hajku na „Drenovačku lisicu“. Dvanaesti put zaredom ova manifestacija se organizuje u selu Drenovac, kao svojevrstan skup šabačkih lovaca i gostiju iz okolnih lovačkih udruženja. To je ujedno i prilika da se pred kraj lovne sezone lovci okupe, love i uz zajednički ručak druže.
Po rečima Slaviše Stankovića, predsednika lovačkog udruženja, ova manifestacija je na neki način postala „brend“ našeg udruženja, pa je utoliko obaveza organizatora veća da sve protekne u najboljem redu. Kao i ranijih godina priželjkujemo veliki broj učesnika koje taj dan očekuje uspešan lov na lisicu i šakala, lovački gulaš i druženje uz muziku u Domu kulture u Drenovcu. Potrudićemo se da naša hajka uvrsti u zvaničan kalendar Lovačkog saveza Srbije.
Hajka je počela da se organizuje pre dvanaest godina i broj učesnika je u početku bio skroman. Zahvaljujući velikoj želji lovaca i ozbiljnoj organizaciji broj učesnika se iz godine u godinu povećavao, pa je pre par godina bilo i preko 400 učesnika.
Ove godine se očekuje preko 250 lovaca koji će nadamo se uživati u prelepim terenima našeg lovišta gde će imati priliku da odstrele lisicu i šakala, koji je već nekoliko godina unazad prisutan kod nas. Uveren sam da će 03. februar ostati u sećanju svim lovcima koji se tada budu družili sa nama, kaže nam Vladan Geratović.
Pozivamo sve ljubitelje lova da svojim učešćem daju doprinos da ova manifestacija koja ima već ozbiljnu tradiciju bude uspešna kao i prethodnih godina. Za lovce koji taj dan budu imali lovačku sreću predviđene su diplome i pehari.
Uz lovački pozdrav: „Dobar pogled!“ i dobrodošli.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa