21. februar 2013.21. feb 2013.
RUKOMET: POSLE DEVET GODINA CRVENA ZVEZDA SLAVILA U ŠAPCU

REVANŠ CRVENO-BELIH

Metaloplastika ““ Crvena zvezda 25:27 (10:14)
Sportska hala “Zorka“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kosanović, Nikolić (oba Pančevo). Sedmerci: metaloplastika 3(2), Crvena zvezda 3(2). Isključenja: Metaloplastika 6, Crvena zvezda 12 minuta.
Metaloplastika: Maksimović ( 3 odbrane), Karanović 1, Kalajanović, Milovanović, Stevanović, Medić, Palević, Marjanović 7(1), Rajičić (14 odbrana, 1 sedmerac), Obradović 1, Marković 5, Grujičić 4(1), Jezdimirović, Mitrović 5, Prodanović 2, Bojanić.
Crvena zvezda: Ivanišević (10 odbrana, 1 sedmerac), Jovanović, Milošević, Šljivančanin 1, Babić 2, Alčaković 2, Oljača 1, Ćorović, Šotić 4(1), Cupara (1 odbrana), Ćirić 5(1), Anđelić 7, Brajović 5, Milutinović, Antelj.
Igrač utakmice: Božo Anđelić (Crvena zvezda)
Lep ambijent 2.000 gledalaca i puno uzbuđenja u drugom poluvremenu opravdali su derbi starih rivala koji su u 77. susretu nastupili sa najmlađim sastavima do sada. Neočakivano slabu igru domaćih u odbrani i bez rešenja za dobru odbranu gostiju, borbeni rukometaši crveno ““ belih su materijalizovali u 22. minutu najvećim vođstvom od 11:4. Do odlaska na odmor Šapčani su koliko toliko popravili igru i uspeli da ovaj period igre dobiju sa 6:3. Nastavak a naročito poslednjih deset minuta doneo je puno uzbuđenja. Igralo se gol za gol sve do 47. minuta. Angažovanom igrom u odbrani i dobre odbrane golmana Rajičića domaći su u 51. minutu golom Grujičića stigli na samo gol minusa 21:22. U 53. minutu posle uspešne odbrane Rajičića, Nenad Peruničić nezadovoljan što nije dosuđen prekšaj za njegovu ekipu ušao je u teren i ako je igra bila u toku. Sudije su mu dodelile samo žuti karton a potom na isti način kaznili i direktora Metaloplastike Mila Isakovića zbog prigovora na takvu njihovu odluku. Bodreni publikom šabački tim je konačno dva minuta pre kraja golom Miloša Markovića uspeo da anulira prednost Beograđana na 24:24 a minut pre kraja Marković je ponovo izjednačio rezultat na 25:25. Gosti iz kontre preko Babića ponovo stižu do prednosti. Zatim Karanović nije uspeo da savlada Ivaniševića da bi Šotić 24 sekunde pre kraja uspeo da iznudi sedmerac koji je uspešno realizovao Ćirić i tako je Crvena zvezda uspela da posle devet godina trijumfuje u Šapcu i ujedno se revanšira Metaloplastici za ubedljiv poraz protekle jeseni u Beogradu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa