21. februar 2013.21. feb 2013.
IZMEĐU REDOVA

SRPSKI EMIRATI

Ako su Arapi baš rešili da ulože silne pare u nas, nije da se mešamo u tuđe poslove naše vlasti, al“™ možda bi bolje i jeftinije bilo da nas sve ti Arapi usvoje. Pa lepo svi odemo tamo. Kažu da tamo žive dobri ljudi a i mi to znamo da budemo kad ustreba. Tamo je i visok standard, i na to bi se nekako navikli. Tamo ima svašta, i to bi nekako prihvatili. Tamo je i klima prijatna, e i to bi nam godilo da više ne ložimo silne vatre na grejanje... A i ovde se zlopatimo sa Šiptarima, Nemcima, evrounijatima i još kojekime. Šta bi nam falilo da sad malo budemo nešto drugo. Srpski emirati.
Svašta se može desiti u ovoj arapskoj godini.
Povodom dana državnosti Srbije, reče naš predsednik na prigodnoj svečanosti da je za nas poštenje neprikosnoveno. Praznik jeste praznik, i predsednik je predsednik, al“™ dal“™ će biti tako. To sa poštenjem.
Srpske ekonomske diplomate, koje su kojekude po svetu predstavljale našu zemlju, vratile se kući. Verovatno nisu imali šta da tumače tom svetu. Ekonomski.
Nedavno tamo negde u Srbiji uhvatili lopova koji je u jednoj kući krao garderobu, i to baš kad je birao šta da uzme. I sad šta je krivica, to što je hteo tuđe da prisvoji ili što je birao. Pa ni lopovi nam više nisu idi mi dođi mi, biraju i oni.
U jednom srpskom gradu nekoliko policajaca štrajkovalo glađu. Tome su se jedino radovali prestupnici. Ako ih na ovim prostorima uopšte ima.
Kažu stručnjaci da svako deseto dete u Srbiji ima teškoće u čitanju i pisanju. Pa kao da je sad to nešto neobično. Ni naši političari nisu bolji.
Kod nas se sve više utakmica igra bez publike. Ako je to sport e onda nek mu je na čast. Samo što li te tajne susrete obezbeđuje onoliki broj policije i redara. Kad smo baš miroljubivi.
Jedan uvrnuti ruski političar tvrdi da ono što je iznad njih proletelo neki dan nije nikakav meteor već da to Amerikanci testiraju novo oružje. E sad, slučajno, nešto slično se desilo i na Kubi. Izgleda uvrnuto, ko će ga znati šta sve nebom leti. Dok ne sleti.
A to svemirsko kamenje koje je padalo kojegde, Rusi već preprodaju po dobrim cenama. Otkud nešto ne pade i kod nas.
Tamo negde u Evropi trgovci prodavali narodu konjetinu umesto junetine. I ko će sad da tvrdi da u toj Jevropi nema konja.
I nije jasno zašto smo mi Srbi toliko navalili da uđemo u tu Evropu. Kao da kod nas nema konja. Doduše, naši mnogo preskaču.
A u južnom Londonu, lisica ušla u kuću i u sobi ujela dete koje je spavalo u krevetu. I ko sad da kaže da i u Londonu nema lisica.
Švajcarci će uskoro plasirati humanoidni robot, dakle napravu koja će biti slična čoveku a i služiće tog istog čoveka. Više niko i neće praviti decu jer vremenom će se ovaj posao sa robotima proširiti, i odeš u dućan, kupiš robota, pa ako ne radi kako treba, zameniš, i eto.
Ali vratimo se ovdašnjim prilikama. Šabac će uskoro imati podzemnu garažu. Pa da, i naš grad će konačno dobiti svoje zvanično podzemlje.
Na televiziji nam opet prikazuju “Bolji život“. U životu nam se ne prikazuje ništa!

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa