21. januar 2010.21. jan 2010.
PROBLEMI SELjAČKE STRANKE

POTPISI SAMO U OPŠTINI

Inicijativa predstavnika Seljačko radničke partije, koja se nedavno priključila Ujedinjenoj seljačkoj stranci , nailazi na prepreke u nastojanju za preregistraciju kako bi se formirala jedna seljačka stranka na teritoriji Srbije. Naime, da bi se taj zakonski postupak ostvario svoj potpis treba da zvanično stave članovi, simpatizeri odnosno oni koji podržavaju preregistraciju ove stranke, a njih treba da bude oko 10.000, i sve to da se obavi do petka 23. januara. U Šabačkoj opštini problema oko preregistracije to jest potpisivanja nije bilo jer su to za seljačku stranku obavljale pristalice i u Mesnim kancelarijama svog prebivalištva.
- Problem je u oštini Bogatić gde nije dozvoljeno potpisivanje u Mesnim kancelarijama nego se to po nalogu predsednika opštine radi na opštinskom šalteru. To jeste veliki problem ove stranke koju većinom čine stanovnici seoskog područja koji treba zbog tog potpisa iz svog sela specijalno da dođu u opštinu što iziskuje posebne troškove ““ kaže Dragan Stanković predsednik Seljačke radničke partije i predstavnik Ujedinjene seljačke stranke.
Istina je da su u Bogatiću i sve ostale stranke koje su obavljale preregistraciju morale da upute svoje članove u opštinu na potpisivanje ali u ovom slučaju nije uzeta u obzir specifičnost Seljačke stranke čija je većina na selu dok su članovi i simpatizeri ostalih stranaka pretežno iz gradskih sredina pa i nemaju posebne troškove kako bi stavili svoj potpis za preregistraciju.
- Zakonom je regulisano da se svaki potpis može overiti u svakoj Mesnoj kancelariji, pa nije jasno zašto se to i u ovom slučaju ne dozovljava, dodaje Stanković.
Predstavnici Seljačke radničke partije koja je onemogućena da do zakonskog roka, koji ističe sutra, obezbedi potpisivanje na pomenuti način, očekuju da će im se rokovi produžiti ali i da će se za uskraćivanje njihovih prava žaliti nadležnim organima.
B.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa