Инфо

21. јануар 2010.21. јан 2010.
ПРОБЛЕМИ СЕЉАЧКЕ СТРАНКЕ

ПОТПИСИ САМО У ОПШТИНИ

Иницијатива представника Сељачко радничке партије, која се недавно прикључила Уједињеној сељачкој странци , наилази на препреке у настојању за пререгистрацију како би се формирала једна сељачка странка на територији Србије. Наиме, да би се тај законски поступак остварио свој потпис треба да званично ставе чланови, симпатизери односно они који подржавају пререгистрацију ове странке, а њих треба да буде око 10.000, и све то да се обави до петка 23. јануара. У Шабачкој општини проблема око пререгистрације то јест потписивања није било јер су то за сељачку странку обављале присталице и у Месним канцеларијама свог пребивалиштва.
- Проблем је у оштини Богатић где није дозвољено потписивање у Месним канцеларијама него се то по налогу председника општине ради на општинском шалтеру. То јесте велики проблем ове странке коју већином чине становници сеоског подручја који треба због тог потписа из свог села специјално да дођу у општину што изискује посебне трошкове ““ каже Драган Станковић председник Сељачке радничке партије и представник Уједињене сељачке странке.
Истина је да су у Богатићу и све остале странке које су обављале пререгистрацију морале да упуте своје чланове у општину на потписивање али у овом случају није узета у обзир специфичност Сељачке странке чија је већина на селу док су чланови и симпатизери осталих странака претежно из градских средина па и немају посебне трошкове како би ставили свој потпис за пререгистрацију.
- Законом је регулисано да се сваки потпис може оверити у свакој Месној канцеларији, па није јасно зашто се то и у овом случају не дозовљава, додаје Станковић.
Представници Сељачке радничке партије која је онемогућена да до законског рока, који истиче сутра, обезбеди потписивање на поменути начин, очекују да ће им се рокови продужити али и да ће се за ускраћивање њихових права жалити надлежним органима.
Б.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa