25. april 2013.25. apr 2013.
PU „NAŠE DETE“

„OSMEH“ ZA ZDRAVE OSMEHE

Epsikop šabački Lavrentije uz pomoć naših ljudi u inostranstvu obezbedio zubarsku stolicu i prateću opremu za stomatološku ordinaciju u vrtiću „Bajka“. Uručenju poklona i prigodnom programu, koji su pripremili mališani sa vaspitačicama, u ponedeljak 22. aprila, prisustvovali i Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika, i Ana Marinković, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti
Vrtić „Bajka“ bio je u ponedeljak obasjan kako sunčevim zracima tako i dečjim osmesima. Predškolci su se izvođenjem narodne pesme „Biljana platno beleše“ i molitvom zahvalili episkopu šabačkom Lavrentiju na daru koji će njihove osmehe sačuvati blistavim. Njima su se pridružili i drugari mlađeg uzrasta kolažnim programom posvećenim proleću.
-Gde možemo da pomognemo tu smo. Crkva je tu da pomogne i pomoći ćemo koliko god budemo mogli. Posebno me raduje što će ova ambulantica pomoći našoj deci. Nju je poklonila Srpkinja, dr Vesna Grubešić. Posebno će joj biti drago kad čuje gde je njen aparat došao. Dok smo dole gledali ovu dečicu ja sam pomislio što nije i ona među nama da vidi gde je ona prisutna danas sa nama ““ rekao je episkop šabački Lavrentije.
U ime Predškolske ustanove, oko tri hiljade dece i radnika, na uručenom poklonu zahvalila se direktorka Marica Vuletić istakavši da će ordinacija uskoro početi sa radom.
-Ova zubna ordinacija zvaće se „Osmeh“. Ja mislim da je prostor jako lep i da će naša deca sa radošću dolaziti ovde. Inače PU ima još jednu zubnu ambulantu. To je u vrtiću „Mladost“, a to naši korisnici, naša deca i roditelji, znaju. Ovo je jedan veliki pomak za našu ustanovu, naše mališane gde će se raditi preventiva. Mi od malih nogu učimo decu da vole da sređuju svoje zubiće.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa