22. avgust 2013.22. avg 2013.
IZMEĐU REDOVA

PREOBRAŽAVANjE

Nisu to loše uradili ovi naši političari, čekali Preobraženje pa da preobraze i vlast. Još samo nekako i narod da se ispreobražava, pa da živimo srećno i veselo.
Ovi su prvo razmeštali svoje ljude po javnim preduzećima, upravnim odborima, agencijama i još kojekakvim direkcijama, pa tek onda na red dolaze ministri i njihova postavljenja. Red je red. A onda svi zajedno idemo već uhodanim putem departizacije.
Mladi stručnjak koji živi u Americi, naravno Srbin, a biće ministar finansija, svojevremeno je među pet hiljada studenata proglašen najperspektivnijim. E, da ga vidimo šta će uraditi sa nama neperspektivnim. Pogotovu što kod nas postoji i ono “Ko će Srbinu ugoditi“.
Još čovek nije ni postavljen a već su se javili oni kojima je to, uostalom i posao da ocenjuju druge, pa vele za ovog stručnjaka da je mlad, pa da nije dugo ovde živeo, pa ovo, pa ono. Ti naši politički analitičari trebali bi da plaćaju porez na izgovorenu reč. Možda bi manje mlatili praznu slamu.
Jedan od razloga što je odloženo suđenje Miškovićima, ocu i sinu, je taj što su popunjeni termini za suđenje baš u toj sudnici gde bi to trebalo da se zbiva. Doduše nekada se krivcima sudilo i na gradskom tragu, ali ajde, drugo je vreme. A drugi razlog je što su zbog godišnjih odmora izostali neki branioci. Red je da se i mučeni Miškovići malo odmore, naporno je to drpati tuđe.
Navijači nekih naših klubova traže reorganizaciju u fudbalskom savezu Srbije. Eto koliko su naši političari dalekovidi, nisu čekali da se njihovi navijači pobune, već su sami krenuli u reforme.
Neki među Srbima su bili na letovanju, pa sad doživljaje prepričavaju onima koji nisu bili nigde. A neki među Srbima, koji imaju pare, pričaju onima koji nemaju ništa, kako je to zadovoljstvo trošiti te iste pare. Pa neki među Srbima, koji rade, pričaju onim drugim koji ne rade, kako je to raditi. Eto, zato je kod nas prosek dobar.
Nedavno u Beogradu održan festival piva, pa i širom Srbije, kao i u Šapcu, održane su raznorazne kulturno zabavne manifestacije. I posle svih njih se pitamo, šta da nije piva, da li bi kod nas kultura mogla tako da se ispoljava.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa