26. septembar 2013.26. sep 2013.
PENZIONISANI POLICAJCI ŽUPANIJE ČONGRAD

POSETA ŠAPCU I MIŠARU

Prošlog petka penzionisani policajci iz Segedina posetili su svoje šabačke kolege. Asocijacije penzionisanih radnika MUP praktikuju ovakva druženja, a poslednje je bilo u julu u Kanjiži, kada je ovaj susret dogovoren.
-Udruženje iz Segedina, županija Čongrad, osnovano je 2000. godine. Iste godine uspostavljena je saradnja sa Republikom Srbijom. Prvo smo počeli da sarađujemo sa udruženjem iz Subotice, zatim Novog Sada, a danas imamo kontakte sa 9 udruženja iz Srbije, rekao je Mihalj Madaras, visoki funkcioner policije u penziji, koji od osnivanja vodi Udruženje iz Segedina.
Njima je prvo upriličen prijem u Policijskoj upravi, zatim su im pokazane znamenitosti Grada, a na kraju su otišli u Mišar.
-Kada je bila invazija SSSR na Mađarsku 1956. godine u Mišaru je bilo oko 2.000 mađarskih izbeglica. Mišarci su se sami organizovali da ih zbrinu, objasnio je razloge zbog kojih su penzionisani segedinski policajci želeli da posete ovo selo Živojin Galonić, iz asocijacije penzionisanih policajaca Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa