28. novembar 2013.28. nov 2013.
GODIŠNjICA BRAKA BORE I DANICE BELjIĆ

ŠEST DECENIJA SLOGE

Kada su 1953. godine preko članova porodice prvo se upoznali, a kasnije i malo popričali, Borisav i Danica Beljić nisu ni slutili da će poživeti da obeleže veliki jubilej 60 godina zajedničkog života uz brojne potomke.
Na Čaviću potomci su pripremili iznenađenje slavljenicima, a bilo ih je 16 i brat i snaha glave porodice. Do suza je išlo oduševljenje koje su složili u reči prisećanja, kao da bilo je juče.
- Mi smo eto krenuli u život rešeni da stvorimo koliko se može, a eto bogu hvala imamo i više. Predivnu porodicu i život koji nas je ispunio. Šta biste više, govorili su u glas.
Nije bilo lako napominju, ali sa dolaskom u Šabac iz Crniljeva i prolaznih stanica prepoznatljivi majstor i Danica koja je nosila kuću su stekli početne korake i za potomke.
- Bila mi je čast da sam žena uglednog majstora i sve sam ljubazno dočekivala, kaže Danica dok čika Bora čovek velikog srca dodaje da mu je bila tačka oslonca, jer vremena su bila teška.
A porodica, ćerke Dragica Lovčević i Zorica Ivanović potom unučad Ivan, Jelena, Milica, Marija i Đorđe i praunučad Jana, Vanja (dečak), Strahinja i Saša (devojčica) su blago kojim se diče.
- To je ono što je naš život i time ćemo se do zadnjeg dana života ponositi. Samo rad te dobro činiti i istom se nadati, govorili su slavljenici vidno ganuti gestom potomaka, koji su im veliko iznenađenje priredili, narodski rečeno iz vedrog neba.
Na mnogaja ljeta poruka je onih koje Borisav i Danica najviše vole. A mi dodajemo i za nove jubileje koji čine život vrednim, a brak i nečim što je više od institucije.
Blagoslovenih šest decenija sloge.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa