19. decembar 2013.19. dec 2013.
PROBLEM ŠKOLSKIH SMENA PREDSTAVLjEN MINISTRU PROSVETE

PODRŠKA MINISTARSTVA

Ministar prosvete Tomislav Jovanović rekao je, posle prošlonedeljnog sastanka sa gradonačelnikom Šapca Milošem Miloševićem, da ministarstvo podržava odluku lokalne samouprave o povratku školskih smena na režim koji je važio do ove školske godine. Kako je istaknuto, prilikom donošenja odluka o organizaciji nastave moraju se uvažiti specifičnosti svake zajednice koje se mogu odraziti na bezbednosne aspekte, veće troškove škola i težu organizaciju prevoza učenika.
- Ministar Jovanović je veoma brzo organizovao sastanak na kom smo mu izložili problem u vezi sa školskim smenama. Obrazložio sam mu šta se sve u Šapcu dešavalo povodom promene smena i kakve su reakcije roditelja bile na tu temu. Ministar je pokazao razumevanje za iznete argumente i složio se da je reakcija grada, u kojoj smo mi preporučili direktorima škola da se uvaži mišljenje roditelja, sasvim opravdana. Ti argumenti temelje se na stavovima roditelja da je potrebno zaštiti najbolje interese dece imajući pri tom u vidu bezbednost, organizaciju prevoza, uštedu energije i sprovođenje vanškolskih aktivnosti, kaže Milošević.
Narodni poslanik Nebojša Zelenović, nakon konstruktivnog razgovora sa ministrom prosvete, očekuje da Narodna skupština Republike Srbije usvoji predlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podnela poslanička grupa „Zajedno za Srbiju“. Nacrtom pravnog akta predviđeno je da ministar prosvete, na zahtev lokalne samouprave, može doneti odluku o promeni režima školskih smena, u najboljem interesu učenika i roditelja.

Najnoviji broj

21. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa