2. jul 2009.2. jul 2009.
„MLADI KAO POLITIČKI LIDERI U SRBIJI“ - ČAČAK

NOVA GENERACIJA POLITIČARA

U poslednje vreme napravljen je pomak ali omladina je i dalje, u velikoj meri, na periferiji društvenih i političkih zbivanja
Grad Šabac, bivši industrijski gigant stare Jugoslavije, bio je poznat i u svetu po Hemijskoj industriji ,,Zorka“ koja je zapošljavala više od osam hiljada radnika. Danas, nakon prebrođenih sankcija, ratova i aktuelne tranzicije, u gradu duge kulturno - umetničke tradicije, živi mnogo mladih nezaposlenih ljudi. Šabac, trenutno, sa prigradskim naseljima ima oko 120.000 stanovnika, a na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je 3.000 nezaposlenih ljudi, starosti do 30 godina.
Prva varoš Srbije, ne pruža velike mogućnosti mladim Šapčanima. Ovaj problem je prisutan u većini naših gradova, pa mladi ljudi, generalno, ne vide blistavu budućnost. Mnogo je onih, koji i nakon tridesete godine, žive od finansijske pomoći roditelja.
Političke stranke u Šapcu, popunjavaju svoje redove mladim ljudima koji smatraju da je aktivno bavljenje politikom jedan od načina da se izbore za ličnu budućnost.
Milutin Stanković, student Veterinarskog fakulteta u Beogradu, za aktivno bavljenje politikom zainteresovao se 2007. godine i odabrao LDP kao odgovarajuću stranku. On je koordinator mladih u stranci koja se, po njegovom mišljenju, na najbolji način bori za budućnost mladih...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa