Инфо

2. јул 2009.2. јул 2009.
„МЛАДИ КАО ПОЛИТИЧКИ ЛИДЕРИ У СРБИЈИ“ - ЧАЧАК

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ПОЛИТИЧАРА

У последње време направљен је помак али омладина је и даље, у великој мери, на периферији друштвених и политичких збивања
Град Шабац, бивши индустријски гигант старе Југославије, био је познат и у свету по Хемијској индустрији ,,Зорка“ која је запошљавала више од осам хиљада радника. Данас, након преброђених санкција, ратова и актуелне транзиције, у граду дуге културно - уметничке традиције, живи много младих незапослених људи. Шабац, тренутно, са приградским насељима има око 120.000 становника, а на евиденцији Националне службе за запошљавање је 3.000 незапослених људи, старости до 30 година.
Прва варош Србије, не пружа велике могућности младим Шапчанима. Овај проблем је присутан у већини наших градова, па млади људи, генерално, не виде блиставу будућност. Много је оних, који и након тридесете године, живе од финансијске помоћи родитеља.
Политичке странке у Шапцу, попуњавају своје редове младим људима који сматрају да је активно бављење политиком један од начина да се изборе за личну будућност.
Милутин Станковић, студент Ветеринарског факултета у Београду, за активно бављење политиком заинтересовао се 2007. године и одабрао ЛДП као одговарајућу странку. Он је координатор младих у странци која се, по његовом мишљењу, на најбољи начин бори за будућност младих...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa