18. decembar 2014.18. dec 2014.
IN MEMORIAM

ZDRAVKO MATIĆ - MATOŠ

1949-2014
Sport i život satkani su od pobeda i poraza, eventualno nekog nerešenog rezultata. Međutim, kada se podvuče crta, podele bodova nema. Ostaje samo ono što smo za sobom ostavili. Zdravko Matić je ostavio Ivanu i Filipa, sestre Bobu, Ankicu i Radu ali i mnogo onih koje je naučio tajnama sporta.
Govorio je da zna ko je kakav fudbaler, čim vidi kako šutne loptu. Bio je trener dečacima koji su tek stasavali ali i onima koji su se kasnije ostvarili u velikim klubovima, prvotimcima i reprezentativcima. Fudbal je ostao bez jednog od najvernijih poklonika, reka Sava bez svog velikog zaljubljenika, a porodica i prijatelji bez svog Zdravka.
Matoš i sport bili su nerazdvojni. Njegov četverac bio je državni prvak velike Jugoslavije u kajaku i kvalifikovao se za Olimpijske igre. Njegova Mačva, Radnički, Borac, Aik... nizali su i uspehe i poraze. A Matoš je uvek bio sa njima. Nije bilo važno da li se pobeđuje ili gubi. Za njega je bilo najbitnije da se lopta kotrlja i da se živi sportskim životom. Bio je čovek koji će da lupi glavom o zid i istera ono svoje, koji će da pomogne drugima pre nego sebi. Otac koji brine, brat koji štiti i prijatelj koji sve okreće na šalu.
Sve dok se sa osmehom sećamo Matoša, živeće i on.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa