18. decembar 2014.18. dec 2014.

DIGITALIZACIJA

Na emisionoj lokaciji Cera, prošlog petka je izvršena primopredaja novoizgrađenog objekta i emisonog stuba za digitalno emitovanje zemaljskog televizijskog signala. Novim antenskim stubom na Ceru, više od 450.000 ljudi biće pokriveno digitalnim signalom, a celokupna investicija iznosila je 42 miliona dinara, istakla je Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekominukacija.
Stari stub i pomoćni objekti koji su se nalazili na vrhu planine Cer su bili uništeni tokom NATO bombardovanja, tako da je na ovoj lokacija bila potrebna kompletna sanacija objekta i izgradnja novog stuba. Radovi su započeli u julu ove godine, a završeni početkom decembra. Na lokaciji je izgrađen novi antenski stub visine 60 metara. Na stubu će biti montiran moćan antenski sistem od četiri sprata i četiri pravca, sa koga će digitalni signal dobijati građani Šapca, Loznice i Sremske Mitrovice, kao i ostala mesta u oblasti Pocerine, Rađevine i Tamnave.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u sklopu pripreme za prelazak na digitalno emitovanje TV signala finansira obimne radove na rekonstrukcij i sanaciji 25 najvažnijih emisionih lokacija iz mreže JP „Emisiona tehnika i veze“. Kroz ove radove se stvaraju neophodni uslovi za adekvatan smeštaj nove digitalne opreme, kao i bolju pokrivenost stanovništva signalom. Tranzicioni period u prelasku sa analognog na digitalno emitovanje TV signala u Srbiji je počeo u septembru, a gašenje analognog signala po zonama kreće od 1. marta 2015.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa