Инфо

18. децембар 2014.18. дец 2014.

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА

На емисионој локацији Цера, прошлог петка је извршена примопредаја новоизграђеног објекта и емисоног стуба за дигитално емитовање земаљског телевизијског сигнала. Новим антенским стубом на Церу, више од 450.000 људи биће покривено дигиталним сигналом, а целокупна инвестиција износила је 42 милиона динара, истакла је Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекоминукација.
Стари стуб и помоћни објекти који су се налазили на врху планине Цер су били уништени током НАТО бомбардовања, тако да је на овој локација била потребна комплетна санација објекта и изградња новог стуба. Радови су започели у јулу ове године, а завршени почетком децембра. На локацији је изграђен нови антенски стуб висине 60 метара. На стубу ће бити монтиран моћан антенски систем од четири спрата и четири правца, са кога ће дигитални сигнал добијати грађани Шапца, Лознице и Сремске Митровице, као и остала места у области Поцерине, Рађевине и Тамнаве.
Министарство трговине, туризма и телекомуникација у склопу припреме за прелазак на дигитално емитовање ТВ сигнала финансира обимне радове на реконструкциј и санацији 25 најважнијих емисионих локација из мреже ЈП „Емисиона техника и везе“. Кроз ове радове се стварају неопходни услови за адекватан смештај нове дигиталне опреме, као и бољу покривеност становништва сигналом. Транзициони период у преласку са аналогног на дигитално емитовање ТВ сигнала у Србији је почео у септембру, а гашење аналогног сигнала по зонама креће од 1. марта 2015.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa