1. januar 2015.1. jan 2015.

NAJBOLjI SPORTISTI PODRINjA U 2014.

NAJBOLjI SPORTSKI RADNIK AMATER - DRAGAN SIMEUNOVIĆ
Od svog rodnog Trbušca do Vladimiraca i fabrike “Đorđo S“ Dragan Simeunović je ostvario učinak za poštovanje. Aktuelni predsednik SO Vladimirci uredio je sa timom saradnika opštinsku ligu, potom i ostalih dvadesetak timova Saveza a u fabrici u ogledanju obućara međunarodnog učinka imao više nego zapažen nastup svoje ekipe. Sada u FS MO uvodi red koji ako je sudeći po stanju u opštini Vladimirci ima lepe izglede. I u narednoj godini Simeunović, podstaknut i našim priznanjem, najavljuje brojne poteze za boljitak sporta koji je u matičnim Vladimircima pod konac. Ovo je samo deo aktivnosti koje je neumorni zaljubljenik iznad svega u fudbal priredio i zavredeo priznanje uz podatak da tim koji vodi Jedinstvo 1945 želi u Srpsku ligu a Provo u Zonu.

SPORTISTI INVALIDI - ĐORĐE ŽAKIĆ
Sportsko društvo osoba sa invaliditetom „Karađorđe“ iznedrilo je najboljeg u 2014. godini. Đorđe Žakić u kategoriji gluvih je višegodišnji prvak države u atletici tačnije u bacanju kugle, koplja i diska. Primeran u radu i istrajan u postizanju sjajnih rezultata obeležio je 2014. godinu, a i u narednoj najavljuje isti učinak.

DRUGI SPORTSKI RADNIK AMATER - PREDRAG STANIŠIĆ
Predsednik Bokserskog kluba „Mačva“ Predrag Stanišić u najtežim uslovima za rad kluba perjanice srpskog boksa ugradio je nemerljiv učinak. Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u konkurenciji 100 klubova Mačva je izborila pet zlatnih i dve srebrne medalje i proglašen za najuspešniji klub. Na Prvenstvu Vojvodine među 36 klubova opet su bili najbolji sa pet zlata, srebrom i bronzom. Klub je iznedrio i četiri juniorska reprezentativca koji su u meču sa Crnom Gorom ostvarili četiri pobede. Krstivoje Tomić je bio učesnik Evropskog šampionata u Rusiji. Damnjan Mijailović je osvojio 28. Zlatnu Čiviju a i ove godine u Vojvodini klub ima najuspešniji juniorski tim. Ovo je učinak predsedničke pomoći uz podsećanje na 20 godina lične kajakaške karijere poklonivši svoj život sportu najviše klase.

NAJBOLjI BOKSER - BRANIMIR STANKOVIĆ
Borac bez mane i straha i osvajač svih medalja i trofeja koji se daju osvojiti ogledao se i u Svetskoj ligi u Milanu gde je presudno uticao na ogromne uspehe. Boksom se bavi od svoje devete godine, standardni je reprezentativac i trenutno po mišljenju mnogih autoriteta najbolji srpski bokser. Do sada osvajač 11 titula prvaka države, dve „Zlatne rukavice“, dva „Beogradska Pobednika“ a podsećamo 2012. je izborio srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Izmiru. Tokom 2014. godine opet titule i to Prvenstvo Vojvodine, Srbije uz proglašenje za najboljeg boksera Srbije. Momak koji brani ugled srpskog boksa, Branimir Stanković.

MLADI SPORTISTI - TEODORA JANKOVIĆ
Rođena prvog marta 2006. godine atletikom se bavi više od godinu dana u klubu Sprint gde je uknjižila 12 medalja. Najvredniji joj je skok u dalj 3,41 metar koji nije viđen u tom uzrastu a ostvaren je u Sremskoj Mitrovici u konkurenciji 500 takmičara a u njenoj kategoriji 24. Pohađa OŠ “Jevrem Obrenović“ i odličan je đak. U klubu Sprint tvrde da ukoliko nastavi do seniora biće sjajna jer je rođena šampionka. Planiraju da sledeće godine ode na evropsko borilište za mlade u Budimpešti koje je nezvanično Prvenstvo Evrope. I sa tog ogledanja za očekivati je lepe vesti.

NAJBOLjA FUDBALERKA - MILICA MIŽIĆ
Iz ŽFK „Šabac“ stiže najbolja fudbalerka rođena 1997. godine u Valjevu. Učenica je trećeg razreda Ekonomske škole a u klubu je od 2011. godine. Igra na poziciji napadača i bila je u 2014. godini pokretačka snaga tima. Postigla je sedam golova. Zavredela je i poziv selektora kadetske reprezentacije Srbije a nastavi li ovim tempom eto je i u juniorskoj nacionalnoj selekciji. Od nje se tek očekuju pravi dometi.

SPORTISTKINjA INVALID - GORDANA PEŠIĆ
Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga u svojim redovima ima sjajnu Gordanu Pešić takmičarku u streljaštvu gde je izborila prvo mesto u serijskoj vazdušnoj pušci četiri godine zaredom, državni je prvak sa istovetnim učinkom, prva je i u ogledanju malokalibarskom puškom i takmičenja serijskom vazdušnom puškom. Ostvarila je i plasman na drugo mesto u malokalibarskoj pušci ove godine. I ostala priznanja teku od 2011. do 2014. godine.

SPECIJALNE NAGRADE
FK „RADNIČKI ŠABAČKI“
Posle tri godine pauze, klub, sa drugom upravom, obnovio rad i u prvoj takmičarskoj sezoni ostvario istorijski uspeh. Jedini je klub u okrugu (a prema nekim podacima i u Srbiji) koji je u prethodnoj sezoni imao, u svojoj ligi, maksimalan učinak. U Opštinskoj ligi „Mačva“, drugi najstariji šabački fudbalski klub imao 18 pobeda iz isto toliko kola, ubedljivo najbolji napad i najbolju odbranu lige, kao i dva najbolja strelca.

FK „MAČVA“
Posle sedam godina bitisanja u Srpskoj ligi „Zapad“, crveno ““ crni su osvojili šampionski pehar u pomenutom rangu i izborili plasman u Prvu ligu. Veći deo sezone „Mačva“ je bila prva, a uz prvu poziciju, Šapčani su imali i najbolju odbranu lige, kao i najbolji učinak i na domaćem i na gostujućem terenu.

ŽRK „MEDICINAR“
Pre tri godine najpoznatiji ženski šabački rukometni klub suočio se sa velikim problemima, ali je, za kratko vreme, uspeo da se vrati u Super ligu. U sezoni 2013/2014., Šapčanke su bile prve u Prvoj ligi „Centar“, a potom i u Mini ligi za popunu Super lige. Ostvario je „Medicinar“ niz od 20 utakmica bez poraza, od čega je u 19 slavio, a u jednoj remizirao. Na kraju godine osvojile su i Kup centralne Srbije.

NEBOJŠA ZLATARIĆ
(1953 ““ 2014)
Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Mačve i šabačkog fudbala. Karijeru započeo u šabačkom „Radničkom“, a potom, posle jedne sezone u Mačvi, otišao u Francusku, gde je nastupao za „Pariz“, sa kojim se, kao najbolji strelac, plasirao u Prvu ligu, a potom prešao u slavni „Olimpik“ Marsej. Igrao je i za „Lens“ i „Ren“, a potom se vratio u Mačvu, gde je i završio karijeru. Bio je i direktor Mačve, trener mlađih kategorija, a do smrti je bio član Upravnog odbora kluba. Nažalost, poslednju bitku, sa teškom bolešću, izgubio je krajem ove godine.

FK „RAĐEVAC“
Osvojio prvo mesto u Okružnoj ligi „Mačva“, za sezonu 2013/2014. Iako se, kao i njihova varošica, suočio sa velikim problemima tokom majskih poplava, sačuvao je prvu poziciju i izborio plasman u Zonu „Drina“.

MITAR PALIKUĆA
Jedan od najuspešnijih sportista iz Šapca u 2014. godini. Prvi nastup na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, obeležio osvajanjem bronzane medalje u Kini. U pet mečeva ostvario četiri pobede, a jedan od rivala koje je savladao i šampion Evrope, Francuz Savan. Ovo je samo jedno u nizu priznanja za Palikuću, tokom karijere, sa najvećih takmičenja. Trenutno je peti na svetskoj rang listi i blizu je plasmana Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

GORDANA PEŠIĆ
Nnajbolja sportistkinja u kategoriji osoba sa invaliditetom ““ Članica Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga (UPMO). Nastavila niz osvajanja titula državnog prvaka u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. U njenoj kategoriji, je najjača konkurencija, učestvovali su i strelci koji su učestvovali na POI, ali je uspela da osvoji novu titulu. Član je reprezentacije Srbije u ovom sportu.

DARKO ARSIĆ
Najbolji rukometaš u 2014. ““ golman Metaloplastike koji je ostavio značajan trag u jednoj od najuspešnijih sezona šabačkog rukometnog kluba. Svojim odbranama ostvario veliku udeo u plasmanu u finale „Čelendž kupa“ i osvajanju prvog mesta u regularnom delu sezone, odnsono trećeg na kraju Super lige. I u tekućoj sezoni jedan je od najboljih golmana lige, a nalazi se i na širem spisku reprezentativaca.

ANA RADOVIĆ
Najbolja rukometašiica u 2014. godini) ““ najbolja igračica Medicinara u protekloj sezoni. Posle decenijskog odsustva iz srpskog rukometa, nastupa za „Budućnost“ i igranja u Danskoj, bivša reprezentativka Crne Gore, vratila se u svoj matični klub i dala ključni doprinos u plasmanu u Super ligu. Bila je najbolji strelac i igrač Prve lige.

ŽRK „MAČVA“
Za nepune četiri godine postojanja ŽRK „Mačva“ je od srpskoligaša izborio plasman u Prvu rukometnu ligu centar za žene.
- Ova godina upravo predstavlja najbolju godinu ovog kluba po ostvarenim rezultatima, pa je zato ovo priznanje najvrednija nagrada devojkama i stručnom štabu, kao i svim ljudima koji su uz naš klub. Priznanje pripada i devojčicama u školi rukometa koje vredno treniraju i predstavljaju budućnost ovog kolektiva, rekla je Tanja Ilić, trener ekipe ŽRK “Mačva“.

Nikola MilinkoviĆ
Momak koji je obeležio fudbalsku 2014. godinu. Ovaj vezni igrač Mačve je bio jedna od najvažnijih karika u ekipi koja je ostvarila plasman u Prvu ligu, a svoje dobre partije nastavio je i u prvoligaškom društvu. Njegovi golovi se ocenjuju kao “evrogolovi“ i prave “majstorije“ koje mogu da urade samo najbolji, zbog čega je i miljenik šabačke publike.

GK „Sloboda“
U 2014. godini postigao zapažene rezultate na državnom prvenstvu u svim kategorijama, a najbolji rezultat ostvarila je Jovana Knežević ““ 2. mesto na prvenstvu države pojedinačno.

Nemanja MilovanoviĆ
Državni reprezentativac u karateu, i član KK “Viner čivi“. Na Svetskom prvenstvu u Poljskoj je ekipno osvojio srebrnu medalju, a pojedinačno je stigao do finala. Pored ovog doneo je i mnoga priznanja sa raznih turnira kod nas i u inostranstvu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa