1. januar 2015.1. jan 2015.
IZVIĐAČI

“MARŠ NA DRINU“ IZVIĐAČKA HIMNA

U potpunosti ostvaren obiman godišnji Program aktivnosti za ovu godinu. Izvedene 24 razne aktivnosti sa oko 1.000 učesnika. Usvojen Program rada za 2015. godinu. Učesnici Skupštine i brojni gosti iz Republičkog Saveza, iz Loznice, osnovnih škola, i više privrednih organizacija. Uručene zahvalnice Republičkog SIS i Gradskog Saveza izviđača najaktivnijim članovima i veteranima
Izviđači Šapca su 2014. godinu završili uzdignuta čela. Celokupan Program je u potpunosti ostvaren, a pride tome je neplanirano učešće u pružanju pomoći ugroženima od poplava.
Skupštinu je svečano otvorio predsednik Gradskog saveza izviđača Velja Milošević i srdačno pozdravio sve prisutne, a zatim je vođenje skupštine nastavio predsedavajući Milan Alimpić.
Izviđači Šapca učestvovali su i tokom 2014. godine u svim značajnim akcijama u Srbiji, a bili su i na jednoj akciji u Hrvatskoj. Tokom godine posebu pažnju posvećivali su prijemu novih članova, a plod toga je prijem 40 novih članova u OŠ “Stojan Novaković“.
Ova redovna godišnja Skupština Gradskog saveza izviđača održana je u novom Domu izviđača na Letnjikovcu, i biće upamćena po velikom broju prisutnih i po velikom broju gostiju i veterana. Među gostima bili su Načelnik SIS i načelnik za mlađe brđane, zatim predstavnici Loznice, Crvenog krsta, predstavnici radio kluba “Nikola Tesla“, bivši gradonačelnik Miloš Milošević, predstavnik Novitasa, predstavnik kancelarije za mlade grada Šapca, Principa, auto prevoznici Valterović, Joksimović i Goran Jeremić, predstavnici OŠ “Stojan Novaković“ i Majur i Mesne zajednice Majur.
Načelnik Gradskog saveza izviđača Ivan Petrović tokom rada skupštine podneo je izveštaj o radu za 2014. godinu, i naveo brojne primere gde su izviđači bili učesnici akcija, zatim je pročitao i predlog Plana aktivnosti za 2015. godinu. Oba izveštaja skupština je prihvatila bez primedbi i dopuna jednoglasno.
Šabački izviđači, vidljivo je iz godišnjeg predloga plana, ističu kao primarne tri vrste svojih aktivnosti na kojima se najviše radilo tokom protekle godine. To su: stručno osposobljavanje svojih članova, učešće u pružanju pomoći za vreme majskih poplava i druženje sa decom iz OŠ “Sveti Sava“.
Za vreme svih ovih aktivnosti zapaženo je veliko zalaganje izviđača, naročito novih članova, zato su oni svuda bili rado prihvatani i sa poštovanjem, a kod mladih izazivali divljenje i želju da i oni postanu članovi ove društvene organizacije.
Van skupštinskog rada zapaženo je veliko druženje izviđača-veterana, koji imaju i po 40 godina pripadnosti ovoj oganizaciji. Među veteranima na skupštini bili su Srba Jovanović, Mića Stanimirović, Pavle Širgić, Buda Urošević, Milan Jovanović, Slobodan Damnjanović-Boka, Dragan Božić, Aca Stanković, Marija Matić, Ruža Stanimirović, Milena Alimpić i drugi, ne računajući veterane u sadašnjem rukovodstvu Saveza.
U radu skupštine, u diskusiji, uključio se i Načelnik SIS Dejan Petrović-Piki, koji je pozdravljajući prisutne na skupštini istakao da šabačka izviđačka organizacija spada među najaktivnije i najorganizovanije organizacije u Srbiji.
Radom skupštine svi su bili zadovoljni, a bilo je i dosta priznanja za sve kategorije članstva.
Na kraju Načelnik republičkog SIS Dejan Petrović-Piki uručio je republičke zahvalnice i pomagačima u sprovođenju izviđačkog programa, i to: izviđačima Loznice, Crvenom krstu Šabac, RK “Nikola Tesla“ ““ Šabac, bivšem gradonačelniku Milošu Miloševiću, Novitasu, Kancelariji za mlade grada Šapca, Principu, autoprevoznicima Valterović i Joksimović, Mesnoj zajednici Majur i osnovnim školama “Stojan Novaković“ i „Majur“. Na kraju, posebne zahvalnice, Milošević je uručio najstarijim veteranima koji imaju po 40 godina izviđačkog staža sa prigodnim poklonom ““ zidni sat, Mići Stanimiroviću i Stevanu Stojanoviću.
Skupština je završila rad tako što je Načelnik GSI Ivan Petrović uručio drugu zvezdu izviđačima koji su završili ovaj program, i to: njih desetoro Vukašin Đukić, Jovana Popović, Kristina Dervišević, Andrijana Grujić, Jovana Mitrović, Mica Mišljenović, Lazar Vučković, Luka Ćirić, Jovan Ilić i Nikola Mikić.

S. Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa