1. januar 2015.1. jan 2015.
POSTAVLjEN NOVI NAČELNIK MAČVANSKOG UPRAVNOG OKRUGA

SPONA IZMEĐU LOKALA I REPUBLIKE

Rešenjem Vlade Srbije 23. decembra za načelnika Mačvanskog upravnog okruga postavljen je Dragoslav Milanović. Pravnik po struci, 25 godina je radio što u tužilaštvu, što u advokaturi, a jedan kratak period i u lokalnoj samoupravi. Vršio je dužnost okružnog javnog tužioca od 2005. do 2009. godina, kada nije izabran u spornom reizboru te godine.
Milanović objašnjava da je načelnik ranije bio državni službenik, dok je sada u rangu funkcionera koji za svoj rad odgovara direktno ministru lokalne samouprave i Vladi. Dodaje da je načelnik u širem smislu član proširenog sastava Vlade i radi na sprovođenju njene politike u periodu za koji je izabran.
- Moj posao ima dva aspekta. Prvi je administrativne prirode, a to je koordinacija i praćenje rada okružno-područnih jedinica državne uprave. To se odnosi, pre svega, na rad državnih organa koji su dislocirani, jer Država funkcioniše tako što vrši disperziju vlasti preko inspekcija i drugih područnih jedinica organa uprave. Drugi segment je rešavanje u konkretnim predmetima u drugostepenom postupku po žalbama na odluke prvostepenih organa, navodi Milanović.
Prema načelnikovim rečima, posao mu je i da rukovodi Savetom koji sačinjavaju predsednici opština i gradonačelnici sa područja Okruga. Savet je zadužen za koordinaciju i sprovođenje zajedničke politike i planova na nivou Okruga.
- Posao načelnika je da njegova vrata budu uvek širom otvorena za rešavanje problema i da bude spona, ne samo običnim građanima da ostvare svoje prava kod nadležnih organa, nego i da pomogne vlastima lokalnih samouprava da imaju otvorenu vezu sa Vladom i da na vreme ukažu na svoje probleme. Obaveza mi je da se informišem o stanju na teritoriji Okruga, a za to se mora puno raditi, obilaziti teren i upoznavati sa konkretnom situacijom, kaže Milanović.
Novoizabrani načelnik ističe da je do sada u karijeri imao neku vrstu sreće da radi u malim kolektivima, a da je i sada u kolektivu sa malo zaposlenih, ali smatra da su i dovoljno sposobni da izvrše zadatke.

M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa