Инфо

Берза

  • aero 1.122 ▲ 0,09%
  • impl 3.002 ▲ 0,07%
  • kmbn 2.187 ▲ 0,46%
  • kmbnpb 699 ▲ 2,64%
  • lklg 900 ▼ -0,11%
  • mtlc 2.018 ▲ 0,40%
  • niis 684 ⚫ 0,00%
  • sjpt 149 ▲ 4,93%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
(1. јануар 2015.)
ПОСТАВЉЕН НОВИ НАЧЕЛНИК МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

СПОНА ИЗМЕЂУ ЛОКАЛА И РЕПУБЛИКЕ

Решењем Владе Србије 23. децембра за начелника Мачванског управног округа постављен је Драгослав Милановић. Правник по струци, 25 година је радио што у тужилаштву, што у адвокатури, а један кратак период и у локалној самоуправи. Вршио је дужност окружног јавног тужиоца од 2005. до 2009. година, када није изабран у спорном реизбору те године.
Милановић објашњава да је начелник раније био државни службеник, док је сада у рангу функционера који за свој рад одговара директно министру локалне самоуправе и Влади. Додаје да је начелник у ширем смислу члан проширеног састава Владе и ради на спровођењу њене политике у периоду за који је изабран.
- Мој посао има два аспекта. Први је административне природе, а то је координација и праћење рада окружно-подручних јединица државне управе. То се односи, пре свега, на рад државних органа који су дислоцирани, јер Држава функционише тако што врши дисперзију власти преко инспекција и других подручних јединица органа управе. Други сегмент је решавање у конкретним предметима у другостепеном поступку по жалбама на одлуке првостепених органа, наводи Милановић.
Према начелниковим речима, посао му је и да руководи Саветом који сачињавају председници општина и градоначелници са подручја Округа. Савет је задужен за координацију и спровођење заједничке политике и планова на нивоу Округа.
- Посао начелника је да његова врата буду увек широм отворена за решавање проблема и да буде спона, не само обичним грађанима да остваре своје права код надлежних органа, него и да помогне властима локалних самоуправа да имају отворену везу са Владом и да на време укажу на своје проблеме. Обавеза ми је да се информишем о стању на територији Округа, а за то се мора пуно радити, обилазити терен и упознавати са конкретном ситуацијом, каже Милановић.
Новоизабрани начелник истиче да је до сада у каријери имао неку врсту среће да ради у малим колективима, а да је и сада у колективу са мало запослених, али сматра да су и довољно способни да изврше задатке.

М.М.

Најновији број

17. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa