8. januar 2015.8. jan 2015.
IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO FK „MAČVA“

BEZ KRALjA NE VALjA

Na vanrednoj Izbornoj skupštini fudbalskog kluba „Mačva“, u nedelju 11. januara, za novog predsednika Upravnog odbora izabran je Ivica Kralj
Sve kojima je „crveno-crna“ boja na srcu, bez obzira da li se radi o poštovaocima ravnogorske ili partizanske tradicije, obradovala je vest da se na čelu šabačkog prvoligaša od nedelje nalazi Kralj Ivica. Jedan od najboljih srpskih golmana svestan je da je došao u klub bogate istorije, koja podseća da je „Mačvi“ mesto u vrhu domaćeg fudbala.
- Veoma sam dobro upoznat sa tim kakav je „Mačva“ klub i kakvu istoriju i tradiciju poseduje. Nažalost, mislim da se trenutno ne nalazi na mestu na kom bi, po svim parametrima, trebala da bude. Za četiri godine „Mačva“ će proslaviti 100 godina postojanja, što je jubilej sa kakvim se malo koji klub u Evropi može pohvaliti. Na nama je da damo sve od sebe kako bi tu godišnjicu dočekali u društvu najboljih srpskih klubova. Predstoji nam naporan rad, za koji imamo dovoljno volje, želje i energije, poručio je novi predsednik Upravnog odbora „Mačve“.
Za Kraljev izbor glasalo je svih 38 delegata na Izbornoj skupštini. Pomoć će mu pružati i donedavni predsednik Upravnog odbora, Milovan Stepandić, koji je veoma uspešno vodio „Mačvu“ u proteklom periodu. Za vreme Stepandićevog mandata, „crveno-crni“ su, posle sedam godina igranja po srpskoligaškim terenima, ušli u Prvu ligu Srbije. Tokom poslednje dve godine „Mačva“ je postala jedan od organizaciono najfunkcionalnijih klubova u Srbiji, a dosta je urađeno i po pitanju infrastrukture na stadionu, koji je dobio novu tribinu, na istočnoj strani, dok su na južnoj postavljene stolice.
- Ivica Kralj je legenda srpskog fudbala. Poput mog, i njegov dolazak se može okarakterisati kao uzimanje vrućeg krompira u ruke. Želim mu mnogo sreće i uspeha u radu. Ja ću „Mačvi“, uvek biti na raspolaganju i pomagati koliko god mogu, a uz to ću, kao i do sada, biti jedan od najvernijih navijača, rekao je Stepandić.
Skupštinski delegati su minutom ćutanja odali počast nedavno preminuloj legendi šabačkog fudbala, Nebojši Zlatariću. Želja „Mačvinih“ veterana je da se u bliskoj budućnosti postave temelji memorijalnog turnira u znak sećanja na Zlatarića. Plan je da osim šabačkih klubova, „Mačve“ i „Radničkog“, na njemu učestvuju i dva beogradska tima, „Crvena Zvezda“ i „Partizan“.
M.S.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa