Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ФК „МАЧВА“

БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА

На ванредној Изборној скупштини фудбалског клуба „Мачва“, у недељу 11. јануара, за новог председника Управног одбора изабран је Ивица Краљ
Све којима је „црвено-црна“ боја на срцу, без обзира да ли се ради о поштоваоцима равногорске или партизанске традиције, обрадовала је вест да се на челу шабачког прволигаша од недеље налази Краљ Ивица. Један од најбољих српских голмана свестан је да је дошао у клуб богате историје, која подсећа да је „Мачви“ место у врху домаћег фудбала.
- Веома сам добро упознат са тим какав је „Мачва“ клуб и какву историју и традицију поседује. Нажалост, мислим да се тренутно не налази на месту на ком би, по свим параметрима, требала да буде. За четири године „Мачва“ ће прославити 100 година постојања, што је јубилеј са каквим се мало који клуб у Европи може похвалити. На нама је да дамо све од себе како би ту годишњицу дочекали у друштву најбољих српских клубова. Предстоји нам напоран рад, за који имамо довољно воље, жеље и енергије, поручио је нови председник Управног одбора „Мачве“.
За Краљев избор гласало је свих 38 делегата на Изборној скупштини. Помоћ ће му пружати и донедавни председник Управног одбора, Милован Степандић, који је веома успешно водио „Мачву“ у протеклом периоду. За време Степандићевог мандата, „црвено-црни“ су, после седам година играња по српсколигашким теренима, ушли у Прву лигу Србије. Током последње две године „Мачва“ је постала један од организационо најфункционалнијих клубова у Србији, а доста је урађено и по питању инфраструктуре на стадиону, који је добио нову трибину, на источној страни, док су на јужној постављене столице.
- Ивица Краљ је легенда српског фудбала. Попут мог, и његов долазак се може окарактерисати као узимање врућег кромпира у руке. Желим му много среће и успеха у раду. Ја ћу „Мачви“, увек бити на располагању и помагати колико год могу, а уз то ћу, као и до сада, бити један од највернијих навијача, рекао је Степандић.
Скупштински делегати су минутом ћутања одали почаст недавно преминулој легенди шабачког фудбала, Небојши Златарићу. Жеља „Мачвиних“ ветерана је да се у блиској будућности поставе темељи меморијалног турнира у знак сећања на Златарића. План је да осим шабачких клубова, „Мачве“ и „Радничког“, на њему учествују и два београдска тима, „Црвена Звезда“ и „Партизан“.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa