8. januar 2015.8. jan 2015.
PRIZNANjE ZA BRANKU DAVIDOVIĆ

ČOVEK GODINE

Doskorašnja direktorka Centra za socijalni rad u Šapcu, Branka Davidović, dobitnica je priznanja koje je po prvi put krajem prošle godine dodelilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja
Na inicijativu Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja u Vladi Republike Srbije, resorno ministarstvo po prvi put je organizovalo dodelu priznanja „Čovek godine“, za pojedince koji su dali nemerljiv doprinos u unapređenju socijalne zaštite na teritoriji Republike Srbije. Na svečanosti u beogradskom Narodnom pozorištu, održanoj krajem 2014. godine, među laureatima se našla i donedavna direktorka Centra za socijali rad u Šapcu, Branka Davidović. Njoj je pripalo priznanje za vanredno unapređenje socijalne zaštite na teritoriji Srbije, u kategoriji stručnih radnika u penziji. Davidovićka ističe da joj je nagrada posebno draga jer je po prvi put prepoznat značaj rada i zalaganje socijalnih radnika, koji su uključeni u rešavanje problema više od 700.000 ljudi na području čitave države.
- Priznanje „Čovek godine“ dodeljeno je po prvi put. Dobro je da je ministar Vulin imao želju da pokaže široj javnosti čime se sve bave socijali radnici u Srbiji i koliko je ova profesija složena, odgovorna i teška. Ovakvi skupovi doprinose promovisanju ciljeva odgovorne socijalne politike. Nažalost, javnost najčešće bude upoznata sa radom socijalnih službi samo kada se nešto loše desi, a nema dovoljno uvida u to koliko težak i odgovoran posao mi obavljamo, navodi Davidovićka.
Naša sagovornica ističe da je nedavno dobijena nagrada i svojevrsno priznanje za zaposlene u Centru za socijalni rad u Šapcu, koji se godinama unazad trude da nivo socijalne zaštite na području grada podignu na viši nivo.
- Ovo priznanje je i za zaposlene u Centru za socijalni rad u Šapcu. Kao tim smo se trudili da realizujemo sve propisane i uvodimo nove aktivnosti i usluge u oblasti socijalne zaštite, po čemu je ova ustanova poznata. Takav posao ne može da obavlja pojedinac, već kolektiv koji deli iste vrednosti. Zbog toga i dugujem veliku zahvalnost svim zaposlenima sa kojima sam sarađivala kao direktorka Centra za socijalni rad u Šapcu, kaže naša sagovornica.
Osim matičnog centra, kandidaturu Branke Davidović za „Čoveka godine“, podržali su i Centri za socijalni rad iz Pančeva i Vrnjačke Banje, što je, kako ona ističe, velika čast i značajno kolegijalno priznanje.
- Za nagradu su me kandidovale kolege iz Centra za socijalni rad iz Vrnjačke Banje, a nju su podržali i centri iz Šapca i Pančeva. Pretpostavljam da je na odluku kolega iz Vrnjačke Banje uticala činjenica da već šest godina vodim Udruženje centara za socijalni rad Republike Srbije, čije je sedište u Banji. To je i najbolja potvrda da sam u proteklom periodu, u saradnji sa predstavnicima centara iz svih delova Srbije, aktivno radila na unapređenju socijalne žaštite na teritoriji čitave države, navodi Davidovićka.
Pored Branke Davidović, titulu „Čoveka godine“ poneli su i aktivni socijalni radnik Milutin Marinković iz Vršca, Ljubiša Jovanović iz Centra za zaštitu odojčadi iz Beograda, direktor Gerontološkog centra u Obrenovcu Zoran Subotić i hranitelj Milovan Milutinović. Njima su, osim statua i plaketa, dodeljene i novčane nagrade u iznosu od po 200.000 dinara, koje je obezbedilo Društvo osigurivača Srbije.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa