Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
ПРИЗНАЊЕ ЗА БРАНКУ ДАВИДОВИЋ

ЧОВЕК ГОДИНЕ

Доскорашња директорка Центра за социјални рад у Шапцу, Бранка Давидовић, добитница је признања које је по први пут крајем прошле године доделило Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања
На иницијативу Александра Вулина, министра за рад, запошљавање, социјална и борачка питања у Влади Републике Србије, ресорно министарство по први пут је организовало доделу признања „Човек године“, за појединце који су дали немерљив допринос у унапређењу социјалне заштите на територији Републике Србије. На свечаности у београдском Народном позоришту, одржаној крајем 2014. године, међу лауреатима се нашла и донедавна директорка Центра за социјали рад у Шапцу, Бранка Давидовић. Њој је припало признање за ванредно унапређење социјалне заштите на територији Србије, у категорији стручних радника у пензији. Давидовићка истиче да јој је награда посебно драга јер је по први пут препознат значај рада и залагање социјалних радника, који су укључени у решавање проблема више од 700.000 људи на подручју читаве државе.
- Признање „Човек године“ додељено је по први пут. Добро је да је министар Вулин имао жељу да покаже широј јавности чиме се све баве социјали радници у Србији и колико је ова професија сложена, одговорна и тешка. Овакви скупови доприносе промовисању циљева одговорне социјалне политике. Нажалост, јавност најчешће буде упозната са радом социјалних служби само када се нешто лоше деси, а нема довољно увида у то колико тежак и одговоран посао ми обављамо, наводи Давидовићка.
Наша саговорница истиче да је недавно добијена награда и својеврсно признање за запослене у Центру за социјални рад у Шапцу, који се годинама уназад труде да ниво социјалне заштите на подручју града подигну на виши ниво.
- Ово признање је и за запослене у Центру за социјални рад у Шапцу. Као тим смо се трудили да реализујемо све прописане и уводимо нове активности и услуге у области социјалне заштите, по чему је ова установа позната. Такав посао не може да обавља појединац, већ колектив који дели исте вредности. Због тога и дугујем велику захвалност свим запосленима са којима сам сарађивала као директорка Центра за социјални рад у Шапцу, каже наша саговорница.
Осим матичног центра, кандидатуру Бранке Давидовић за „Човека године“, подржали су и Центри за социјални рад из Панчева и Врњачке Бање, што је, како она истиче, велика част и значајно колегијално признање.
- За награду су ме кандидовале колеге из Центра за социјални рад из Врњачке Бање, а њу су подржали и центри из Шапца и Панчева. Претпостављам да је на одлуку колега из Врњачке Бање утицала чињеница да већ шест година водим Удружење центара за социјални рад Републике Србије, чије је седиште у Бањи. То је и најбоља потврда да сам у протеклом периоду, у сарадњи са представницима центара из свих делова Србије, активно радила на унапређењу социјалне жаштите на територији читаве државе, наводи Давидовићка.
Поред Бранке Давидовић, титулу „Човека године“ понели су и активни социјални радник Милутин Маринковић из Вршца, Љубиша Јовановић из Центра за заштиту одојчади из Београда, директор Геронтолошког центра у Обреновцу Зоран Суботић и хранитељ Милован Милутиновић. Њима су, осим статуа и плакета, додељене и новчане награде у износу од по 200.000 динара, које је обезбедило Друштво осигуривача Србије.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa