8. januar 2015.8. jan 2015.
U OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“ OTVOREN „ZIMSKI FILOLOŠKI KAMP“

BOGATSTVO JEZIKA

Gradska uprava grada Šapca na prošlogodišnju inicijativu nastavnika srpskog jezika organizovala je u saradnji sa OŠ „Janko Veselinović“ „Zimski filološki kamp“. Otvarajući prvi kamp ovog tipa u Šapcu proteklog ponedeljka zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić zahvalio se učenicima na njihovom interesovanju za sticanjem novih znanja čak i u vreme zimskog raspusta, ali i profesorima koji su odvojili svoje slobodno vreme da im u tome pomognu.
- Šabac je grad znanja. Mi smo ponosni na naše učenike koji su donosili nagrade i sa međunarodnih takmičenja. Već imamo „Matematički kamp“, kamp prirodnih naka. Upravo su deca izrazila želju za jednim ovakvim „Filološkim kampom“. Na gradu Šapcu jeste da prepozna njihove interese i da radimo na tome. Drago mi je da mladi ljudi imaju želju da saznaju mnogo više i da prošire svoja znanja. Od ovih učenika očekujemo da znanje stečeno na ovom prvom „Filološkom kampu“ pokažu negde dalje i da se u budućnosti vrate u naš grad sa nekim prestižnim nagradama. Svi dobro znamo da jezik znači bogatstvo tako da sve ovo što nauče moći će da iskoriste u daljem obrazovanju. Poznavanje jezika je dosta korisno za sticanje nekih novih znanja i ja se nadam da će im to koristiti u budućnosti ““ rekao je zamenik gradonačelnika.
Nadu da će ovaj kamp prerasti u tradicionalno dešavanje tokom zimskog raspusta izrazila je i direktorka OŠ „Janko Veselinović“ Ljiljana Stojanović.
- Jako sam zadovoljna odzivom učenika iz našeg grada. Pokazalo se samim tim da nismo pogrešili, ni grad ni mi, kada smo sve ovo pokrenuli. U krajnoj liniji mi smo škola bogate tradicije. Domaćini smo opštinskog i okružnog takmičenja iz srpskog jezika. Verujem da će ovi učenici otići bogatiji ne samo za znanja nego i za nova druženja, nova prijateljstva. Mislim da je to isto tako važan cilj kao i znanje - istakla je direktorka.
Prvi tri dana kampa predviđena su za realizaciju časova iz srpskog jezika i književnosti, dok će u četvrtak i petak učenici imati priliku da usavrše svoje znanje iz stranih jezika. U tome će im pomoći dvadeset pet profesora iz svih šabačkih osnovnih škola.
Entuzijazam već na početku rada pokazali su svi učenici od petog do osmog razreda.
- Naučićemo malo bolje neke stvari. Provežbati tokom raspusta nešto što smo učili u školi. Najviše me interesuje književnost. Volim da čitam. Dobro pišem sastave. Nameravam da pohađam i časove engleskog jezika ““ rekla je Katarina Teodorović, učenica sedmog razreda OŠ „Jevrem Obrenović“.
Kamp je, po rečima sedmaka Rastka Aleksića iz OŠ „Nikolaj Velimirović“, pravo mesto da obnovi stečeno znanje iz prvog polugodišta.
- Želeo sam da vidim šta se ovde radi, da provežbam ono što sam naučio i tako uđem spreman u drugo polugodište. Očekujem da će biti zanimljivo i da ćemo naučiti nešto novo. Možda ćemo se zabaviti i steći nove prijatelje. Nameravam da idem i na engleski i nemački jezik ““ dodao je Rastko.
Cilj ovog kampa između ostalog je da na drugačiji način, novim metodama i sredstvima poput interaktivnih tabli, učenici na što bolji, ali i zanimljiviji način, obnove i prošire svoja znanja.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa