Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
У ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“ ОТВОРЕН „ЗИМСКИ ФИЛОЛОШКИ КАМП“

БОГАТСТВО ЈЕЗИКА

Градска управа града Шапца на прошлогодишњу иницијативу наставника српског језика организовала је у сарадњи са ОШ „Јанко Веселиновић“ „Зимски филолошки камп“. Отварајући први камп овог типа у Шапцу протеклог понедељка заменик градоначелника Немања Пајић захвалио се ученицима на њиховом интересовању за стицањем нових знања чак и у време зимског распуста, али и професорима који су одвојили своје слободно време да им у томе помогну.
- Шабац је град знања. Ми смо поносни на наше ученике који су доносили награде и са међународних такмичења. Већ имамо „Математички камп“, камп природних нака. Управо су деца изразила жељу за једним оваквим „Филолошким кампом“. На граду Шапцу јесте да препозна њихове интересе и да радимо на томе. Драго ми је да млади људи имају жељу да сазнају много више и да прошире своја знања. Од ових ученика очекујемо да знање стечено на овом првом „Филолошком кампу“ покажу негде даље и да се у будућности врате у наш град са неким престижним наградама. Сви добро знамо да језик значи богатство тако да све ово што науче моћи ће да искористе у даљем образовању. Познавање језика је доста корисно за стицање неких нових знања и ја се надам да ће им то користити у будућности ““ рекао је заменик градоначелника.
Наду да ће овај камп прерасти у традиционално дешавање током зимског распуста изразила је и директорка ОШ „Јанко Веселиновић“ Љиљана Стојановић.
- Јако сам задовољна одзивом ученика из нашег града. Показало се самим тим да нисмо погрешили, ни град ни ми, када смо све ово покренули. У крајној линији ми смо школа богате традиције. Домаћини смо општинског и окружног такмичења из српског језика. Верујем да ће ови ученици отићи богатији не само за знања него и за нова дружења, нова пријатељства. Мислим да је то исто тако важан циљ као и знање - истакла је директорка.
Први три дана кампа предвиђена су за реализацију часова из српског језика и књижевности, док ће у четвртак и петак ученици имати прилику да усаврше своје знање из страних језика. У томе ће им помоћи двадесет пет професора из свих шабачких основних школа.
Ентузијазам већ на почетку рада показали су сви ученици од петог до осмог разреда.
- Научићемо мало боље неке ствари. Провежбати током распуста нешто што смо учили у школи. Највише ме интересује књижевност. Волим да читам. Добро пишем саставе. Намеравам да похађам и часове енглеског језика ““ рекла је Катарина Теодоровић, ученица седмог разреда ОШ „Јеврем Обреновић“.
Камп је, по речима седмака Растка Алексића из ОШ „Николај Велимировић“, право место да обнови стечено знање из првог полугодишта.
- Желео сам да видим шта се овде ради, да провежбам оно што сам научио и тако уђем спреман у друго полугодиште. Очекујем да ће бити занимљиво и да ћемо научити нешто ново. Можда ћемо се забавити и стећи нове пријатеље. Намеравам да идем и на енглески и немачки језик ““ додао је Растко.
Циљ овог кампа између осталог је да на другачији начин, новим методама и средствима попут интерактивних табли, ученици на што бољи, али и занимљивији начин, обнове и прошире своја знања.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa