22. januar 2015.22. jan 2015.
IZMEĐU REDOVA

DOLAZE LOBISTI

U nekim krajevima Srbije opet podivljali potoci i reke. Nadležni u tim mestima tvrde da je to uz visok vodostaj i posledica neočišćenih vodotoka u koje je narod svašta ubacivao. Još vele da će od sada kažnjavati one koji tu bacaju smeće. E, samo nam je i to trebalo, sve će nas po“™apsiti.
Kažu da će te i ostale velike deponije po selima i gradovima u koje smo mi godinama ulagali, morati da se uklone do ulaska u Evropsku uniju. Pa naravno, neće ni oni srpsko đubre. Imaju svoje.
Ovih dana se priča i o donošenju zakona o poreklu imovine. Au, sve će nas po“™apsiti.
Neki dan u Beogradu uhapšena jedna osoba koja se u gradskom prevozu vozila bez karte. Eh, kad bi tako hapsili i sve one koji se džab džabe voze tamo amo. A i žive besplatno.
Skupština Srbije uskoro će da usvoji i zakon o lobiranju. To mu dođe “ono za ono“. Tako ćemo dobiti i novo zanimanje, “lobisti“. Došlo novo, moderno doba, sad je i to lobiranje legalno. Pa ko se prilagodi, eto mu.
Neke uredbe iz zakona o saobraćaju mogle bi da se primenjuju i na naše političke strukture, a bome i na medije, odnosno na nestašne novinare. Pa tako ako neko izgovori neistinu, da ne kažemo laž, ako neko nekoga neopravdano opanjkava, ako neko nekome nešto smakne, da ne kažemo ukrade, ako neko... i tako redom, e pa redom da se uvedu i kazneni poeni. Pa danas mu skine pet, sutra deset, prekosutra petnaest i tako redom dok ne ode dozvola. Kao i kod vozača. Samo u ovom slučaju da to bude zabrana javnog nastupa, što bi se reklo, trežnjenje. I to da traje dok se ti pojedini ne otrezvene.
Prosvetari obeležili školsku slavu Svetog Savu. Nezvanično se saznaje da je među slavljenicima bilo i onih koji su do sada časove skraćivali na trideset minuta zbog štrajka. Međutim, ovog puta tim istim, prisustvo za trpezom, odnosno slavljeničkim astalom, trajalo je uobičajeno. Pa ponegde i duže. A i ješnije.
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa