22. januar 2015.22. jan 2015.
MALI FUDBAL ILI FUCAL DOBIO SVOJ PRVI KLUB U ŠAPCU

RATNICI FUCALA

Rekreativno bavljenje malim fudbalom, postalo je jako popularno u Šapcu. Međutim osnivanjem prvog kluba fucala Bellatores, Šapčani su dobili priliku da se ovim sportom bave i profesionalno.
-Sama ideja osnivanja je što fucala nema u Šapcu, u profesionalnom smislu. Želimo da kroz mali fudbal, predstavljamo Šabac u Srbiji i Evropi i to je naš dugoročni plan za narednih 7 do 10 godina- kaže osnivač i predsednik kluba Đorđe Melcer.
Klub je samim osnivanjem i uspešnim prolaskom kroz određene provere ušao u treću ligu, za sada najniži rang u okviru regionalnog takmičenja, zapadna Srbija.
-Mi se već takmičimo i odigrali smo jednu polusezonu u kojoj smo imali i pobede i poraze, što je veliki uspeh s obzirom na to da je naša ekipa još uvek mlada jer zajedno igramo od avgusta- kaže Đorđe Melcer.
Pred ekipom su utakmice druge polusezone koju počinju gostovanjem u Bajinoj Bašti 7. februara.
- U ovoj drugoj polusezoni, očekuje nas veći posao i trud. Imaćemo još nekoliko utakmica, gde nam je cilj da odigramo korektno i učvrstimo se još više kao ekipa a onda će doći i pobede- kaže Melcer.
Klub se još uvek razvija i njegova vrata, otvorena su za sve koji vole fucal i cene timski duh kojim se kažu za sada najviše ponose u klubu.
-U prvoj ekipi seniora imamo 30 igrača, koji imaju između 17 i 40 godina, tako da konkretna starosna granica ne postoji. Takođe ovo je sport u kome može lepo i brzo da se napreduje i novi članovi uvek su dobrodošli- kaže Đorđe Melcer.
Borbenost, eksplozivnost i ljubav prema fucalu, idu im pod ruku da postignu ono što su planirali, najpred održe i izgrade klub a onda ga i afirmišu na nivou Srbije i naravno Evrope.
Klub ima tim seniora od 20 članova kao i školicu fudbala za decu koja za sada ima 30 članova. Treninzi se održevaju u sali Ekonomske škole i sportskom centru Park. Strukturu kluba, sada čine samo članovi tima i profesionalni trener. Sedište kluba se nalazi na adresi Mihaila Rakića broj 1.
-Igra se na parketu, zbog čega su klizeći startovi na minimumu, pa su i povrede ređe i slabije. Površina terena je manja.
-Lopta je manja i u sebi ima teg, radi lakše kontrole na malom terenu.
-Tim ima svega 5 igrača, 4 igrača i 1 golman.
- U malom fudbalu nema podele na igrače napada, odbrane i sredine terena. Svi igrači su univerzalci, neko bolje brani, neko napada ali cilj je kod svih isti, postizanje gola.
-Kondicioni treninzi u fudbalu zasnovani su na snazi i izdržljivosti dok se u malom fudbalu više radi na brzini i eksplozivnosti.

D.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa