Инфо

Берза

  • aero 790 ▼ -1,37%
  • cero 1.100 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.530 ▲ 0,86%
  • enhl 680 ⚫ 0,00%
  • jesv 5.401 ▲ 0,02%
  • niis 685 ▼ -1,86%
  • rso19182 102,67 ▲ 1,20%
  • sjpt 180 ⚫ 0,00%
  • tgas 11.550 ⚫ 0,00%
  • tlkb 8.002 ▲ 0,01%
(22. јануар 2015.)
MАЛИ ФУДБАЛ ИЛИ ФУЦАЛ ДОБИО СВОЈ ПРВИ КЛУБ У ШАПЦУ

РАТНИЦИ ФУЦАЛА

Рекреативно бављење малим фудбалом, постало је јако популарно у Шапцу. Међутим оснивањем првог клуба фуцала Беллаторес, Шапчани су добили прилику да се овим спортом баве и професионално.
-Сама идеја оснивања је што фуцала нема у Шапцу, у професионалном смислу. Желимо да кроз мали фудбал, представљамо Шабац у Србији и Европи и то је наш дугорочни план за наредних 7 до 10 година- каже оснивач и председник клуба Ђорђе Мелцер.
Клуб је самим оснивањем и успешним проласком кроз одређене провере ушао у трећу лигу, за сада најнижи ранг у оквиру регионалног такмичења, западна Србија.
-Ми се већ такмичимо и одиграли смо једну полусезону у којој смо имали и победе и поразе, што је велики успех с обзиром на то да је наша екипа још увек млада јер заједно играмо од августа- каже Ђорђе Мелцер.
Пред екипом су утакмице друге полусезоне коју почињу гостовањем у Бајиној Башти 7. фебруара.
- У овој другој полусезони, очекује нас већи посао и труд. Имаћемо још неколико утакмица, где нам је циљ да одиграмо коректно и учврстимо се још више као екипа а онда ће доћи и победе- каже Мелцер.
Клуб се још увек развија и његова врата, отворена су за све који воле фуцал и цене тимски дух којим се кажу за сада највише поносе у клубу.
-У првој екипи сениора имамо 30 играча, који имају између 17 и 40 година, тако да конкретна старосна граница не постоји. Такође ово је спорт у коме може лепо и брзо да се напредује и нови чланови увек су добродошли- каже Ђорђе Мелцер.
Борбеност, експлозивност и љубав према фуцалу, иду им под руку да постигну оно што су планирали, најпред одрже и изграде клуб а онда га и афирмишу на нивоу Србије и наравно Европе.
Клуб има тим сениора од 20 чланова као и школицу фудбала за децу која за сада има 30 чланова. Тренинзи се одржевају у сали Економске школе и спортском центру Парк. Структуру клуба, сада чине само чланови тима и професионални тренер. Седиште клуба се налази на адреси Михаила Ракића број 1.
-Игра се на паркету, због чега су клизећи стартови на минимуму, па су и повреде ређе и слабије. Површина терена је мања.
-Лопта је мања и у себи има тег, ради лакше контроле на малом терену.
-Тим има свега 5 играча, 4 играча и 1 голман.
- У малом фудбалу нема поделе на играче напада, одбране и средине терена. Сви играчи су универзалци, неко боље брани, неко напада али циљ је код свих исти, постизање гола.
-Кондициони тренинзи у фудбалу засновани су на снази и издржљивости док се у малом фудбалу више ради на брзини и експлозивности.

Д.М.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa