29. januar 2015.29. jan 2015.
DOM ZDRAVLjA DOBIO AKREDITACIJU

UNAPREĐENjE KVALITETA USLUGA

Gost dnevno-informativne emisije „Šabačka hronika“ RTV Šabac bio je dr Pantelija Stojinović, pomoćnik direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Šabac. U emisiji je bilo reči o brojnim aktuelnostima u ovoj ustanovi ““ nedavno dobijenoj akreditaciji ustanove, novom načinu organizovanja rada i povećanju dostupnosti usluga, kao i o kontinuiranom unapređenju usluga sa ciljem preveniranja oboljenja i očuvanja zdravlja naših sugrađana.
- Akreditacija na period od sedam godina veliko je priznanje svim zaposlenim u Domu zdravlja, pokazatelj dobre strateške i organizacione orijentacije menadžmenta, ali je i velika obaveza, jer nije samoj sebi cilj. Naš cilj je da svojim pacijentima pružimo što bezbedniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a ovako visoke ocene spoljašnjih ocenjivača i izveštaj Agencije su samo posledica svih u ostvarenje tog cilja uloženih napora ““ rekao je dr Stojinović.
Povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite jedan je od stalnih izazova u radu.
- Nov način organizacije našeg rada na seoskom području, za koji smo dobili podršku Gradske uprave Šapca, kroz punktove u Prnjavoru i Volujcu, i mobilnu ekipu, ima za cilj da zdravstvenu zaštitu učini racionalnom, efikasnom, a veoma dostupnom. Punktovi omogućavaju našim pacijentima da dobiju kompletnu uslugu, od pregleda, preko analize krvi, do recepta i potrebnog leka, što žiteljima sela štedi i vreme i novac, jer nema potreba da dolaze do grada. Mobilna ekipa će zdravstvenu uslugu učiniti dostupnom i starijim i bolesnim pacijentima na selu, što je još jedan od načina unapređenja rada.
Preventiva i promocija zdravlja je važan deo posla.
- Dom zdravlja Šabac sprovodi skrining karcinoma dojke od marta prošle godine. Ovakav način organizovanog pregleda veoma je važan, pa koristim i ovu priliku da pozovem naše sugrađanke da se pozivu odazovu. Očekujemo da tokom februara počne i skrining karcinoma debelog creva, a neophodne dogovore sa rukovodstvom bolnice oko sinhronizovanja ovih aktivnosti već smo obavili ““ naglasio je dr Pantelija Stojinović, pomoćnik direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Šabac.
(Zvanična internet prezentacija

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa