29. januar 2015.29. jan 2015.
NOVOOSNOVANO PČELARSKO UDRUŽENjE „CER“ ORGANIZOVALO STRUČNO PREDAVANjE

ZA BOLjI RAD

Zbog izuzetnih pogodnosti za razvoj pčelarstva u našem regionu sve veći broj ljudi pokazuje zainteresovanost za bavljenje ovom delatnošću. Da je to tako pokazuje i Pčelarsko udruženje „Cer“ koje je osnovano u decembru prošle godine. Svoje aktivnosti u 2015. osnivači društva Aleksandar Stojilković, Srđan Nenadović, Mirko Šaša, Davor Šašić i predsednik Željko Mijatović započeli su nedavnim organizovanjem stručnog predavanja u Centru za stručno usavršavanje.
- Cilj osnivanja društva je zajedničko nastupanje na tržištu, kako pri prodaji pčelinjih proizvoda, tako i prilikom nabavke repro materijala. Društvu je takođe cilj da obnovi manifestaciju „Festival pčelarstva“ koja je do sada dva puta održana u Šapcu i da ona postane tradicionalna. Grad Šabac ima potencijala za to - rekao je predsednik Željko Mijatović.
O zainteresovanosti za pčelarenje svedoči i broj posetilaca. Njih preko sto pedeset imalo je priliku da čuje Miletu Markovića iz Jabučja kod Lajkovca i Slobodana Marjanovića iz Užica koji su održali dva izuzetno poučna predavanja.
- Prikazao sam kako radim na svom pčelinjaku i kako spremam društva za prvi bagrem, ali i prednosti pčelarenja pomoću kontejnera u odnosu na klasične metode. Mislim da je taj način budućnost u ovom poslu ““ istakao je Slobodan Marjanović.
Na skupu zakazanom za 15. februar od 10 časova predavanje će održati prof. dr Zoran Stanimirović.

O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa